Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Black Panther: W...
Black Panther: Wakanda Forever billede

Alle For Fire
Hvidstengruppen ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Piranha 3DD

14. juni 2012 af Nikolaj Sonqvist

2 stjerner Skriv en kommentar

Piranha 3DD billede

Film i Tre-dobbelt D-skål!

Et år efter piratfiskmassakren i Lake Victoria er søen og området omkring en spøgelsesby. Ikke langt derfra åbner Chet (David Koechner), der er stedfar til marinebiologstuderende Maddy (Danielle Panabaker), et vandland kaldet ”Big Wet” med topløse vandstrippere og en kendis-gæstebesøgende David Hasselhoff. Det viser sig desværre, at de forhistoriske piratfisk er begyndt at gnave sig vej gennem kloaksystemerne, så nu trues vandlandet for alvor. Men kan Maddy nå, at få advaret Chet og kender vi ikke allerede svaret på forhånd?

Samme fisk i nyt akvarium
Den særdeles underholdende, platte og vanvittige Piranha 3D fra 2010, gav os et fantastisk eksempel på hvordan 3D ikke burde bruges. Ved at kaste visse kropsdele i ansigtet på publikum og slå rekorder for mængder af teaterblod brugt i en film, lykkedes det at skabe en komisk, overdrevet og effektfuld opdatering af en uddød 70’er b-film. Opfølgende var derfor uundgåelig.

Piranha 3DD er på mange måder en forlængelse af den første film fra 2010. Dels genbruges mange af de samme jokes ligesom mængde af bryster i alle størrelser får ligeså meget fokus. Men fordi at handlingen ihærdigt trækker paralleller Lake Victoria massakren, giver det i bund og grund ingen mening, hvorfor ingen tager Maddys advarsler alvorligt, kun et år efter hundrede vis af unge letpåklædte badegæster fik gnavet deres lemmer i tusind stykker.

Derfor kommer Piranha 3DD gennemgående til at virke ulogisk og usandsynlig. Burde den pengegriske stedfar bare ikke for et sekund overveje hans steddatters dødelige advarsler? Burde Maddys ekskæreste og politimand Kyle (Chris Zylka), der fortsat er håbløs forelsket i hendes, ikke støtte op om hende? Selvfølgelig ikke! For så havde vi ingen film.

The Hoff saves the day
Piranha 3DD er langt fra så vellykket komisk og underholdningsmæssig som sin forgænger. Plathederne bliver aldrig nær så sjove. 3D-effekterne bliver ikke udnyttet fuldt ud og er langt fra grænseoverskridende som i den første film. Handlingen giver principielt ingen mening og filmen kan ikke undgås at føles som en billigt købt cologne.

Filmen bliver kun holdt oppe af de morsomme gæsteoptrædener: Den nu forkrøblede Vicesherif Fallon (Ving Rhames) der vender tilbage for at kurere en vandskræk, han har fået efter Lake Victoria episoden. Piratfiskeeksperten Dr. Goodman (Christopher Lloyd), hvis konspirationsteorier ser ud til at holde stik. Og David Hasselhoff som sig selv, der som kransekagefigur nægter at påtage sig rollen som livredder i selv de mest basale situationer.

Det er nok uundgåeligt at endnu en efterfølger kommer på biograflærredet inden længe. Der bliver i hvert fald lagt op til en særdeles interessant udvikling i slutningen af filmen, som kunne være til genstand for en særdeles humoristisk og vanvittig treer. I sådan et tilfælde var det bare ærgerligt, at Piranha 3DD skulle mase ind imellem de to.

Titel: Piranha 3DD
Original Titel: Piranha 3DD
Premieredato: 14. juni 2012
Instruktør: John Gulager
Skuespillere: Danielle Panabaker, Matt Bush, David Koechner, Chris Zylka, Katrina Bowden, Gary Busey, Christopher Lloyd, David Hasselhoff, Ving Rhames
Spilletid: 83 min.
Selskab: UIP, 2012
Genre: Gyser , Humor
Link: http://piranha-3d.com/


banner
Overskrift Højre Block
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She Said
Krysantemum
Den Milde Smerte
Ferskenlunden i ...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...