Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar 2021
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Spiral: From The...
Spiral: From The Legacy Of Saw billede

The High Note
Sjæl
I Krig Med Morfar


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Professor Bieliks Hemmelighed

17. september 2016 af Nikolaj Sonqvist

3 stjerner Skriv en kommentar

Professor Bieliks Hemmelighed billede

Sidehistorierne om blind professor famler i blinde.

Synsbedrag
Den fyrreårige skolelærer Kacper (XXX) begynder efter en bilullykke at opleve sorte pletter i sit synsfelt. En specialist konstaterer hurtigt at Kacper har fået en uhelbredelig sygdom, der gradvist vil gøre ham blind. Men da Kacper frygter at miste sit job på skolen, holder han sygdommen skjult alt imens tilstanden forværres, og facaden begynder at krakelere.

Kacper er vellidt af hans elever for hans alternative undervisningsmetoder, så det forekommer ikke helt unaturligt at han udnævner en elev til at skrive på tavlen for ham eller giver skolens pedel en flaske vodka for at lave særlige nøgler til ham. Men skuespillet er selvfølgelig et kapløb mod tiden eftersom den synlige verden foran ham langsomt forsvinder.

Men selvom Kacpers elskede elever ikke har tænkt sig at opgive ham så let og fordi en af de kvindelige lærere forelsker sig i ham, må han se snart se virkeligheden i øjnene! Undskyldningerne om hvorfor han valsker ind i ting og taber sine nøgler hele tiden, begynder for alvor at hobe sig op.

Sidehistorier på sidelinjen
Professor Bieliks Hemmelighed bygger på den sande historie, om en stædig mands vilje til fortsat at leve et normalt liv selvom sygdommen har ramt ham. Filmen er baseret på den polske gymnasielærer Maciej Białeks egne oplevelser, og disse skrev filminstruktøren Jacek Lusiński sidste år en bog om. Men at filmen bygger på virkeligheden gør den desværre ikke hverken bedre eller dårligere!

Filmen går sin egen trænge gang i et roligt tempo, alt imens vi observerer Kacper, som forsøger at klare sig i forskellige situationer i dagligdagen og på jobbet. Men egentlig sidder vi bare og venter på, at sandheden skal komme frem i lyset. Og ventetiden er desværre alt for lang!

Det uundgåelige er, at Kacper bliver afsløret som blind eller han selv må indrømme, at han er blevet det. Derfor forsøger Professor Bieliks Hemmelighed at sløre og bremse fremdriften ved at sætte fokus en række mindre interessante sidehistorier om en punk-elev, en fordrukken ven og et kærlighedsforhold. Fjernede man disse havde filmen handlet om det samme. Det er ren og skær fyld.

Professor Bieliks Hemmelighed er stadig en hjertevarm og rørende fortælling, men i sin form holder den ikke til en spillefilm. Dertil skulle der have været skrevet nogle bedre sidehistorier og introduceret nogle mere interessant side-karakterer.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Another World Entertainment.

Titel: Professor Bieliks Hemmelighed
Original Titel: Carte Blanche
Premieredato: 4. august 2016
Instruktør: Jacek Lusinski
Skuespillere: Andrzej Chyra, Urszula Grabowska, Arkadiusz Jakubik, Eliza Rycembel, Tomasz Zietek
Spilletid: 106 min.
Selskab: Aurum Film, Reel Pictures, 2015
Genre: Drama
Link: http://carteblanchemovie.com/


banner
Overskrift Højre Block
Spiral: From the...
Blackbird
Wrath of Man
I Krig med Morfar
Da Hitler stjal ...
Chaos Walking
Promising Young ...
Den Anden Side
Minari
Once Were Brothe...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...