Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Red Lights

22. januar 2013 af Nikolaj Sonqvist

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Red Lights billede

Paranormal Activity i dramaform med et thrillertwist

Paranormal forskning
“Der findes to slags mennesker med særlige evner: dem som tror, de har nogen, og dem som tror, vi ikke kan regne dem ud”. Sådan siger psykologen Margaret Matheson (Sigourney Weaver) til sin assistant Tom Buckley (Cillian Murphy), der begge forsker i paranormale omstændigheder. Margaret har forsket folks paranormale aktiviteter i tredive år og har aldrig stødt på nogle, hun ikke kunne forklare videnskaneligt og dermed afsløre som bedragere.

Tom er fysiker og hjælper Margaret i sine afsløringer af folks svindelnumre og begge underviser til dagligt studerende i deres resultater om hvordan paranormale aktiviteter kan forklares logisk. De har begge oplevet personlige tab på grund af de folk, som de efterforsker. Margaret har et barn i koma og Tom har mistet sin mor, fordi en synsk person kurrerede hendes kræft i maven. Eller det troede vedkommende i hvert fald og moderen døde efterfølgende af sygdommen.

Er der mere mellem himmel og jord?
Margaret og Tom supplerer hinanden godt som makkerpar i deres daglige arbejde og hverken af de to tror på, at noget ikke kan forklares ved hjælp af videnskaben. De opsøger den mægtige Pallerdino, som eftersigende er synsk og kan helbrede folk, men afslører simpelt hans fupnumre. Men da den populære blinde og synske Simon Silver (Robert De Niro) kommer til byen, kan ingen af dem forklarer Silvers overnaturlige evner.

Tom bliver besat af, at afslører Silver, men tingene går for det værre og mærkelige ting begynder at ske. Jo mere Tom forbliver klippefast i sin tro på det logiske, jo flere besynderlige ting begynder at ske omkring ham. Glødepærere springer, høje lyde brager impulsivt, og den ene fugl efter den anden begår harakiri omkring ham. Måske er der mere mellem himmel og jord. Måske er der noget mere ud over det sædvanlige.

Uforklarligt, men mangelfuldt
Red Lights er en atypisk film idet, at den har svært ved at komme afsted. I hele første halvdel af filmen følger vi Tom og Margaret undervise og efterforske synsk bedrageri, og det er først ved Simon Silvers entre halvvejs igennem, at der rent faktisk bliver sat noget på spidsen. Men det er ikke fordi, at ventetiden føles uudholdelig, men på en eller anden måde fastholdes interessen alligevel. Når så filmen endelig sparkes igang, ruller der sig en ægte thriller ud.

Red Lights kommer dog aldrig til at gå over historien. Den er bestemt værdig at se en aften hjemme i sofaen, men den vil desværre være glemt aftenen efter. Ligesom nogle overnaturlige ting ikke kan forklares, er det ligeledes uforklarligt, hvorfor filmen lander middelmådigt på pointskalaen. Der er måske netop fordi, at ligesom Tom kommer til at mangle svar, sidder vi lidt med samme følelse hjemme i sofaen. Der er interessant og der er spænding, men vi tilfredsstilles aldrig helt.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Red Lights
Original Titel: Red Lights
Premieredato: 15. januar 2013
Instruktør: Rodrigo Cortés
Skuespillere: Cillian Murphy, Sigourney Weaver, Robert De Niro, Toby Jones, Joely Richardson
Spilletid: 113 min.
Selskab: Nostromo Pictures, Nordisk Film, 2012
Genre: Drama , Thriller
Link: http://www.red-lights-movie.com/


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...