Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Repo Men

27. november 2010 af Kristian Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Repo Men billede

En ulv i fåreklæder…

”Repo Men” er på mange måder en overraskende film. Plottet lyder umiddelbart som noget fra en b-film, men er udført med en filmisk elegance helt på højde med det bedste Hollywood kan præstere. To solide karakterskuespillere Jude Law og Forest Whitaker slipper tøjlerne og trykker pedalen i bund i de to hovedroller, mens smukke Alice Braga og den altid seværdige Liev Schreiber leverer birollerne. Alt sammen pakket ind i ultrablodige effekter og et skønt soundtrack – så er jule(u)hyggen vist reddet.

I fremtiden er det muligt at købe sig til kunstige organer hos store multinationale selskaber. Har man ikke pengene til at betale for eksempelvis en ny lever, tilbyder disse selskaber naturligvis en afdragsordning med en klækkelig rente. Skulle det ske, at man som kunde ikke kan betale de skyhøje afdrag, forbeholder firmaet sig ret til at sende kunden til inkasso. Det er hér de såkaldte Repo Men kommer ind i billedet. Hvis kunden ikke punger ud for den nye lever, så kommer firmaet kort og godt og henter organet igen. Det kræver naturligvis ikke megen betænkningstid at konkludere, at det ikke er nogen behagelig oplevelse at få besøg af disse Repo Men.
Remy (Jude Law) og makkeren Jake (Forest Whitaker) arbejder som Repo Men for firmaet The Union. Da det kun er de færreste, der har råd til at betale det de skylder, er der travlt i forretningen for Jake og Remy, og de to herre er konstant på jagt efter nye skyldnere.
Men da Remy kommer ud for en ulykke, der gør, at han får indopereret et kunstigt hjerte, begynder problemerne. Remy er begyndt at få dårlig samvittighed over sin arbejdsgivers kyniske forhold til mennesket, og tvivlen er langsomt begyndt at gnave i hans krop. Hvad værre er, så kan Remy ikke længere få økonomien til at hænge sammen, og inden længe er han endt i sin arbejdsgivers blodtilsølede skyldnerkartotek. Remy tager benene på nakken, velvidende at det kun er et spørgsmål om tid før en Repo Man finder ham.

”Repo Men” er i bund og grund en klassisk fortælling om den lille mand mod systemet. Det er set masser af gange før, men på trods af dette, så føles ”Repo Men” ikke kedelig – langt fra. Filmen er nemlig gennemsyret af en grotesk humor og fandenivoldskhed, der gør, at filmen ikke taber pusten. Kombineret med aldeles blodige effekter, eksempelvis en ganske ubehagelig knæoperation udført af en 9årig pige (!), bliver ”Repo Men” effektivt underholdende. ”Repo Men” er af den type film, der egner sig bedst til at blive set med kroppen velplaceret i sofaen, langt væk fra frost og kulde.

Ekstramateriale
Det mest interessante af bonusmaterialet til ”Repo Men” er uden tvivl kommentatorsporet med instruktøren Miguel Sapochnik samt de to manuskriptforfattere Eric Garcia og Garrett Lerner. Lydsporet er holdt i en let tone hvor der er plads til fis og ballade filmskaberne imellem. Det er ganske underholdende at lytte til de tre herre, og har man et par timer der skal slås ihjel, så kan det varmt anbefales at se filmen med det ekstra lydspor slået til.
Resten af bonusmaterialet tæller en kort gennemgang af filmens visuelle effekter, lidt slettede scener samt en håndfuld af de små reklamefilm for The Union, der indgår i filmen.

3 on-z stjerner til ekstramaterialet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af: Universal Pictures.

Titel: Repo Men
Original Titel: Repo Men
Premieredato: 9. november 2010
Instruktør: Miguel Sapochnik
Skuespillere: Jude Law, Forest Whitaker, Alice Braga, Liev Schreiber
Spilletid: 111 min.
Selskab: Relativity Media 2010/Universal Pictures 2010
Genre: Sci-Fi


banner
Overskrift Højre Block
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
UdvandrerneKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...