Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Robin Hood - Sæson 2

21. december 2009 af Helle Perrier

1 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Robin Hood - Sæson 2 billede

Robin Hood igen igen.

Der findes mange myter, men en af de mest resistente er bestemt fortællingen om Robin Hood. I første omgang beskrevet i romanform af Howard Pyle, hvor det blot var drengehistorier, men sidenhen, i kraft af filmen, er legenden om Robin Hood blevet allemandseje. Det er altid godt stof når de svage vinder over de stærke og når retfærdigheden sker fyldest, og netop dette fortælles måske i sin reneste form netop af Robin Hood. Adelsmanden Robin af Locksley, der kom hjem fra korstogene kun for at finde sine ejendomme i hænderne på den onde Prins John, og sit elskede land i hænderne på samme, fordi Kong Richard selv var på korstog. I Robins hjemegn, Nottingham regerer den lede Sherif og hans tro håndlanger Guy of Gisbourne. Robin bliver fredløs og sammen med en gruppe af følgesvende slår han sig ned i Sheerwoodskoven hvor hans mission er enkelt – stjæl fra de rige og giv til de fattige.
Det er en simpel, men fantastisk historie. Filmatiseret utallige gange, og senest har BBC kastet sig over at producere en hel tvserie om de glade svende fra middelalderen.
Første sæson var til at se, men også kun lige. Denne anden sæson er en hel del under den første dels niveau, og det bliver desværre aldrig mere end en kedelig parentes i sagaen om Robin Hood.

Ud over at beskæftige sig med det sædvanlige – stjæle og give – så omhandler denne sæson Robin Hoods forsøg på at forpurre Sheriffens planer om en sammensværgelse mod Kong Richard, og andre onde planer i selskab med det sorte broderskab. Alt i alt variationer over det gode gamle tema.

Og det er måske netop det, der er problemet med denne version af Robin Hood. Skal man lave noget, der er lavet så mange gange før, så bør man i det mindste gøre det ordentligt. Produktionen er skammeligt dårlig, enten har man ikke haft det store budget eller også har man ganske enkelt overbetalt de forkerte mennesker. Det ligner mest af alt noget, som man selv kunne have lavet med et halvgodt kamera og nogle venner i en skov. Det er langt fra tilfredsstillende. Dernæst er manuskripterne én lang variation over det samme tema, og det bliver ganske enkelt lidt trættende at se Robin Hood komme i den ene situation efter den anden, og så vente på at han kommer ud af det hele igen – for det gør han.
Der er bestemt rigeligt med stof i fortællingen om Robin Hood til at retfærdiggøre en tvserie – som det jo er bevist tidligere, men man bør have lidt respekt for emnet – især når det tidligere har været så overeksponeret, og så ikke blot lave en omgang venstrehåndsarbejde.
Man kan kun spørge sig selv hvorfor man skal se adskillige afsnit trampe rundt i noget, der er gjort så uendeligt meget bedre så mange gange før?

SF/Fox

Titel: Robin Hood - Sæson 2
Original Titel: Robin Hood - Season 2
Premieredato: 27. oktober 2009
Instruktør: Diverse
Skuespillere: Jonas Armstrong, Richard Armitage
Spilletid: 564 min.
Selskab: BBC, Sf-Silm, 2009
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...