Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Happy Ever After
Happy Ever After billede

Bamse
Thor: Love And T...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Split

27. juli 2017 af Nikolaj Sonqvist

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Split billede

Shyamalan laver igen en omgang middelmådig og utroværdig filmløjer.

Fanger fanger og fanget i sig selv
De tre teenagepiger (Claire, Marcia og Casey spillet henholdsvis Haley Lu Richardson, Jessica Sula og Anya Taylor-Joy) bliver indespærret i en kælder, hvor de stifter bekendtskab med den ene fangevogter efter den anden. Men faktisk er gerningsmanden altid den samme. Kevin (James McAvoy) er nemlig skizofren med hele 23 forskellige personligheder! Hans psykiater Dr. Karen Fletcher (Betty Buckley) har stiftet bekendtskab med dem alle, bortset fra den ene, som gemmer sig dybt inde bagved det hele - én, der er indstillet på at komme frem og dominere de andre.

Det er en daglig overlevelseskamp for Kevin mod alle hans personligheder, han har indeni sig og alle de personer han omgiver sig med. Alle Kevins personligheder er vidt forskellige og de går fra ondt til værre, men måske kan identiteterne i virkeligheden spilles ud mod hinanden.

Kuperet CV
Filmen er skrevet og instrueret af M. Night Shyamalan. Shyamalan fik sit helt store gennembrud med Den Sjette Sans (1999), og denne, sammen med hans næste tre film; Unbreakable (2000), Signs (2002) og The Village (2004), etablerede ham som en af de mest lovende og nytænkende instruktører i USA. Hvor de tre sidstnævnte film ikke helt kunne leve op til Den Sjette Sans standard, så gik det langsomt ned af bakke med hans følgende film: den utroværdige Lady in the Water (2006), den ubetydelige The Happening (2008) og den katastrofale The Last Airbender (2010), som nærmest fejler på alle kunstneriske, fortællermæssige og tekniske parametre indenfor film.

Shyamalan har også gennemgået en udskældt karriere, men er dog fortsat med yderligere to film: After Earth (2013) og The Visit (2015), som begge er blevet bedre modtaget. Nu kan hans Split (2016) måske være med til at genskabe noget troværdighed til Shyamalan karriere igen.

Uimponeret og fjollet
Split er en psykologisk thriller, der bevæger sig ind i de dybeste afkroge af en mands splittede sind. James McAvoy spiller udmærket, dog uden at imponere, som den psykotisk splittede kidnapper, Kevin, der skifter mellem sine 23 forskellige personligheder fra det ene øjeblik til det næste. Ligeledes er Anya Taylor-Joy som Casey den mest tålelige af de tre piger.

Shyamalans Split er måske en af hans bedre film længe, men den når ikke hans bedste film til sokkeholderne. Filmen er rodet og når aldrig at hverken fænge eller sørge for at man holder vejret i spænding.

Til sidst leverer Shyamalen endnu et af sin overraskelser, som desværre er helt og aldeles utroværdig og fjollet. Dog er det værd at vente til allersidste glimt i filmen, som kan give håb for Shyamalens videre færd i hans brogede karriere.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Pictures.

Titel: Split
Original Titel: Split
Premieredato: 29. juni 2017
Instruktør: M, Night Shyamalan
Skuespillere: Betty Buckley, James Mcavoy, Brad William Henke, Neal Huff, M, Night Shyamalan, Haley Lu Richardson, Ell, Anya Taylor-Joy, Jessica Sula, Izzie Coffey, Sebastian Arcelus, Ukee Washington, Ann Wood, Robert Michael Kelly
Spilletid: 117 min.
Selskab: Universal Pictures, 2017
Genre: Thriller


banner
Overskrift Højre Block
ANATOLIAN LEOPARD
Udvandrerne
Farvel hr. Haffmann
Beskytteren
Prey (Disney+)
Murina
Min sommer i Pro...
Resten af Livet
Thor: Love and T...
Man vs. Bee (Net...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...