Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Svampebob: En rigtig landkrabbe

5. februar 2015 af Adib Scott Schmidt

3 stjerner Skriv en kommentar

Svampebob: En rigtig landkrabbe billede

Intet nyt under solen, men elsker du Svampebob vil du elske hans seneste eventyr.

Har du små børn, så kender du sikkert godt Svampebob Firkant. En svamp med busker, der render rundt på havets bund sammen med sin søstjerne ven Patrick og laver narrestreger, imens der bliver gjort grin og de griner af så meget som muligt. Det er ikke ligefrem et koncept, der kan overføres direkte til film, og det viser sig også meget hurtigt.

Det eneste, der minder om et plot i filmen handler om burgere. For hele Bikini Bunden, som Svampebobs by hedder, hænger kun sammen, fordi der bliver produceret de saftigste krabbeburgere. Det er som et narkotika for byens indbyggere, der bare ikke kan få nok. Så da den onde Plankton i et forsøg på at stjæle opskriften ender med at ødelægge den, går der ikke længe, inden der udvikles post apokalyptiske tilstand, i den ellers fredelige by. Resten af filmen går derfor ud på at finde opskriften.

Væk med historien og ind med vittighederne
Det lyder som et forvokset afsnit, og det er det også. Det, der minder om en historie, er blot en undskyldning for at have så mange forskellige jokes som overhovedet muligt, så det store spørgsmål bliver om vittighederne er morsomme? For humoren består for det meste af referencer til andre genre eller klicheer, som f.eks. dommedagsgenren, hvor alle af uforklarlige årsager har lædertøj på, eller hvordan det altid kun er vores hovedkarakterer, der får lov til at lave noget af det sjove i historien.

Det er sådan en mærkelig pege-fingre-af humor, der ærligt talt virker malplaceret i en film, der må siges at være henvendt til de mindste. Som myndig person, forstår jeg alle jokes, men finder dem ikke særlig sjove, mens det er svært at forestille sig, at de små børn kan forstå metarefleksionen over klicheer i filmgenre.

Men selvom filmens tone ikke lige passer på mig, gør det den ikke dårlig, tværtimod. Der er en unik charme over Svampebob-universet, hvor regler bliver brudt, så snart de bliver etableret. Denne anarkistiske tilgang til animationsformatet er dejligt anderledes, og den legesyge måde at skifte fra animation til live-action og så til 3D animation, er noget, der er værd at opleve i hvert fald en gang. Derfor er det bare ærgerligt, når filmens rygrad - historien - ikke bliver tildelt samme opmærksomhed, som alt andet.

Kan du godt lide Svampebob og den humor, der er i serien, så vil du også elske filmen, fordi det er præcist det samme bare i længere format. Historien har ikke mere kød på end, at den kunne være blevet afviklet i løbet af 20 minutter, men filmen giver til gengæld endnu flere mærkelige referencer og jokes, som de færreste kan forstå, men alligevel giver den sin helt egen charme. Der er ikke meget nyt under solen i Svampebob firkant: En rigtig landkrabbe, men det betyder nok ikke så meget for de fleste børn, der nok alligevel vil finde hele hurlumhejet meget morsomt.

Titel: Svampebob: En rigtig landkrabbe
Original Titel: The Spongebob Movie: Sponge Out of Water
Premieredato: 5. februar 2015
Instruktør: Paul Tibbitt, Mike Mitchell
Skuespillere: ENG, Tom Kenny, Bill Fagerbakke, Rodger Bumpass, Clancy Brown, Carolyn Lawrence, Mr, Lawrence, Antonio Banderas, DA, Jens Jacob Tychsen, Peter Zhelder, Nis Bank-Mikkelsen, Annette Heick, Vibeke Dueholm
Spilletid: 93 min.
Selskab: United Plankton Pictures, UIP, 2015
Genre: Adventure , Familie , Fantasi , Humor , Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...