Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022
Bodilprisen 2022...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

A Hero
A Hero billede

Men
Esthers Orkester
Rød


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Terminalen

17. september 2004 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Terminalen billede

Hvad gør man når man befinder sig i en lufthavn, og det hjemland man kommer fra er i undtagelsestilstande, så må man strande i lufthavns terminalen, i uvis tid!

Viktor Navorski (Tom Hanks) havner i John F. Kennedy lufthavn, New York med et særligt formål for øje. Han ankommer fra det meget østlige Krakosia, men medens han har lettet vinger over atalanten, er der brudt en borgerkrig ud I hans hjemland. Da han ankommer med sit visa, er han henvidst til at bevytte transithallen i lufthavns terminalen, da Krakosia imidlertidig okkopative regering ikke blevet anerkanedt af USA. Med et stærkt begænset engelsk, er hans dialog med den ansvarlige sikkerhedschef Frank Dixon (Stanley Tucci) begrænset, og Frank håber inderligt at Viktor vil tage det fejlbarlige trin ud I friheden så han kan knaldes, og sendes et andet sted hen, og ikkevære den tikkende bombe, som hele tiden skal overvåges. Viktor har ikke mange penge, men ved hjælp af fantasi, og særlige evner, begynder hans ophold I terminalen at blive tåleligt. Han lærer engelsk om aftenen, og begynder at få flere vennerblandt de ansatte. Han møder blandt andet stewardessen Amelia (Cathrine Zeta-Jones) som er styret af brudte løfter med en gift mand, og de begynder et sælsomt venskab, hvor de mødes de få gange hun kommer til lufthavnen. Dage, uger går, Viktor begynder at ætte sin skik på hele lufthavnen, og Frank begynder at udtænke planer hvordan han kan komme af med den sejlivede abnormalitet I hans pæne lufthavn.

Filmen er bygget over virkelige hændelser, og er et meget interesant perspektiv, om hvordan en person pludselig kan havne i ingenmandsland, med udsigten til byen lige udenfor, men er fanget i et storpolitisk spil, og med nul sankstionsmuligheder, ingen politisk asyl, intet, kun ventetid, som I dette tilfælde stræker sig til over et år!
Steven Spielberg står bag, og med en type film særdeles emotionel, og istedet for at være objektiv i sin belysning, bliver der formeget føleri, og den går helt over i det capriske “What A Wonderful Life”, og det klæder ikke helt Spielberg at blive så patetisk i denne type film. Tom Hanks spiller vidunderligt som Viktor, og hæver filmen lidt op af den uddrivende feel good stemning. Men den rammer alligevel, og har en del sjove momenter. Specielt den første halvdel fungere i sit spor.

Titel: Terminalen
Original Titel: The Terminal
Premieredato: 17. september 2004
Instruktør: Steven Spielberg
Skuespillere: Tom Hanks, Cathrine Zeta-Jones, Stanley Tucci, Chi McBride, Diego Luna, Kumar Pallana
Spilletid: 128 min.
Selskab: United International Pictures/2004
Genre: Drama
Krakosia i krig!
Krakosia i krig!
Viktor prøver at få sit befriende grønne stempel, og sit ingangspas til New York..
Viktor prøver at få sit befriende grønne stempel, og sit ingangspas til New York..
En lille romantisk affære med stewardessen Amelia.
En lille romantisk affære med stewardessen Amelia.


banner
Overskrift Højre Block
Top Gun: Maverick
A Hero
Grosse Freiheit
Toscana (Netflix)
Mr. Graversen
Chip 'n Dale: Re...
Everything Every...
Lev, Elsk, Paris
Operation Mincemeat
På Nært HoldKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...