Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The 4th Floor

19. juli 2012 af Jesper Poulsen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The 4th Floor billede

Hvem af dine naboer vil dig til livs?

Da hendes tante dør, arver Jane (Juliette Lewis – Cape Fear, Natural Born Killers) en lejlighed i en eksklusiv etagebygning, hvor Jane siden flytter ind. Tantens død skyldes angiveligt et fald ned af opgangstrappen som tæller en del trin. Sidder du lige som jeg med en fornemmelse af at dette ikke er sandheden, så er vi på bølgelængde. Og specielt ikke efter at vi har mødt lejlighedskompleksets beboere. En noget broget flok, må man sige. Det varer dog heller ikke længe før Jane modtager en anonym advarsel i form af et lille brev. Der er tilsyneladende en som ikke bryder sig om at hun nu bor i tantens lejlighed.

Hun har dog sin kæreste (William Hurt – A History Of Violence, Vantage Point) at støtte sig til. Han besøger hende, når han ikke lige har travlt med sin karriere. Men mange rolige øjeblikke får Jane dog ikke. Den nystartede chikane mod Jane, tager blot til i styrke. Og her starter så en gættekonkurrence for seeren. Hvem af beboerne kan det være som synes at Jane skulle tage at pakke sydfrugterne? Er det Jerry, den mentalt handicappede vicevært? Er det låsesmeden (i øvrigt spillet af Tobin Bell aka Jigsaw fra Saw-filmene)? Er det den nysgerrige og omklamrende Martha (Shelley Duvall – Ondskabens Hotel)? Eller en helt fjerde?

The 4th Floor er en suspence-thriller lavet for noget der ligner få dollars. Nu er en stor pengepung ikke nødvendigvis lig med kvalitet, for uhygge kræver ikke meget mere en total tavshed og et stearinlys i mørket. Filmen lever af at man kan fornemme Janes ubehag over at en ukendt person forsøger sit bedste for at ødelægge Janes tilværelse i lejligheden, og så naturligvis også detektivarbejdet for at finde ud af hvem der kan have denne hensigt – og hvorfor. Men selv i1999 fandtes der langt bedre bud med langt højere kvalitet i sin opbygning og udførelse, end denne Josh Klausner-film. Til dato også hans eneste. Forståeligt nok, da The 4th Floor næppe har åbnet døren på klem nogen steder. Til gengæld har Klausner haft helt andre talenter end at stå bag kameraet. Han er succesfuld forfatter på nogle af Shrek-animationsfilmene.

The 4th Floor er en grumset og noget old school oplevelse. For det første er filmen ikke særlig lang, og for det andet så er der smidt en masse scener ind, som ikke har særlig meget direkte indflydelse på thriller-delen. Man kunne have Klausner mistænkt for at have lige lidt nok krudt at skyde med i denne omgang. Og skulle du lede efter chokerende effekter, så bliver du skuffet, med mindre du synes at orme i et badekar er det skumleste du har set. Det er ikke her at øjnene bliver udfordret, men kan du lide en film som kunne være en slags light-udgave af John Schlesingers En Fremmed Flytter Ind, så er du kommet til den rigtige bolig.

Udgivelsens ekstra materiale består af en række trailers samt et slideshow med billeder fra The 4th Floor.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Another World Entertainment.

Titel: The 4th Floor
Original Titel: The 4th Floor
Premieredato: 4. juni 2012
Instruktør: Josh Klausner
Skuespillere: Juliette Lewis, William Hurt, Shelley Duvall, Tobin Bell, Artie Lange, Austin Pendleton, Sabrina Grdevich, Robert Costanzo, Lorna Millican, George Pottle
Spilletid: 89 min.
Selskab: Millennium Films, 1999
Genre: Thriller
banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...