Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Detonator (AKA 3-2-1 Detonate AKA Razor's Edge) (DVD)

30. august 2006 af Søren Falgaard

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Detonator (AKA 3-2-1 Detonate AKA Razor's Edge) (DVD) billede

Wesley Snipes er endnu engang den hårdkogte type, der alene må tage kampen op mod bad Guys. Denne gang fører B-Filmstendensen ham til Bukarest

Den hårdkogte hemmelige agent, Sonni Griffith (Wesley Snipes) ankommer til Bukarest lufthavn fra USA, inden han skal for retten for selvtægt i USA, mener han nemlig lige at kunne fange et par overforbrydere i Bukarests gader.
Men snart ser Griffith sig viklet ind i en omfattende og kompliceret sag, der involverer korruption på alle kanter i politiets kredse.
I mødet med den smukke Nadia Cominski, spillet af Silvia Colloca, som den flittige actionseer vil genkende fra Van Helsing, opstår der forelsket musik og så ved vi godt, hvor det bærer henad.

Inden længe befinder vores helt sig i en situation, hvor bomber og kugleregn er mere almindeligt end det at skifte skjorte. Han må kæmpe for sin egen overlevelse, for Cominskis og hendes søn, samt sørge for at rydde op i den pisbule som det Romænske gangstersyndikat repræsenterer.

Med actiontypen her er vi tilbage til den klassiske storbyens skraldemand ala Dirty Harry, der på trods af politireglementer må tage sagen i egen hånd. Wesley Snipes befinder sig således lige under actionheltenes superliga, selvom Bladefilmene bestemt repræsenterer nogle af genrens mest fængslende film. I rollen som Griffith får den sorte panter en mulighed for at spille på kampsportsteknikker og handlekraftig ageren, blandet med en egenhændig retfærdighedsfærden.

Filmen indeholder fine og velkomponerede actionscener, og i det to ledende roller gør Snipes og Colloca det ganske fint. Men selvom filmen har en interessant dimension ved at være henlagt til Bukarests gader og forsøger at flette en fodboldspillende dimension ind, der sjældent ses, har den alligevel flere fejlskud, der trækker ned. Skurkene er glimrende castet og fungerer fint i filmens univers, men historien synes at falde fra hinanden undervejs, og de overraskende twists virker ikke specielt godt.

Filmen er en klassisk actionfilm med en helt, som de kendes fra halvfjerdsernes genreforankring. Den er svulstige actionscener iblandet heltens altid kontante og skarpe kommentarer, der fremkalder smil hos den genrebevidste seer.
Således er filmen bestemt seværdig, selvom den på alt for mange punkter halter og sine steder virker ret rodet.

Hele herligheden er naturligvis iscenesat af et asiatisk klingende navn, Po-Chih Leong, der, så vidt jeg har kunnet se mig til på nettet, er en ganske erfaren actionfyrværkerifyr. Leong lavede i 1983 ”Hong Kong 41”, der faktisk er en glimrende film med Chow Yun-Fat (bl.a. ”Tiger på spring, drage i skjul”) i hovedrollen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Pictures.
http://www.softxchange.dk/docs/site/stock/showStockItem.asp?stockid=810331&uid=45175

Titel: The Detonator
Original Titel: The Detonator
Premieredato: 22. august 2006
Instruktør: Po-Chih Leong
Skuespillere: Wesley Snipes, Silvia Colloca, Roxana Andronescu, Michael Brandon, Gabi Burlacu, Warren Derosa, Florian Ghimpu, William Hope, Matthew Leitch
Spilletid: 92 min.
Selskab: Sony Pictures
Genre: Action
Link: http://www.imdb.com


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...