Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Equalizer

25. september 2014 af Simone Sarah Rasmussen

3 stjerner Kommentarer (1)

The Equalizer billede

Denzel Washingtons overlegne kamp mod en gruppe onde russiske gangstere

Godt fra start
The Equalizer” er en fortælling om hovedpersonen Robert McCalls (Denzel Washington) kamp for retfærdighed. Ved et af sine natlige cafebesøg bliver han konfronteret med et overfald på en af sine bekendte - den unge prostituerede kvinde Teri (Chloe Grace Moretz). Overfaldet bliver begået af en gruppe gangstere, hvis liv er flettet brutalt sammen med Teris. Hun er fortabt i deres verden og det er således op til Robert McCall at redde hende.

The Equalizer” (2014) kommer godt fra start: filmen bygger langsomt sin handling op og der er god tid til at komme ind under huden på filmens to hovedpersoner. F.eks. har den mange korte scener, hvor man tydeligt får lov til at mærke hvor lidt de kender hinanden, og hvor akavet det er at bevæge sig videre til at blive "rigtige venner." Dialogerne er rammende, birollerne troværdige, og der er således lagt op til en film der ikke blot kan uddele nogle tæsk og vilde kampe, men ligeledes gør det omkring personer, man rent faktisk føler noget for.

Filmens kant
Chloe Grace Moretz (Kick-Ass (2010), If I stay (2014)) spiller rollen som Teri overbevisende, og det er skønt at se en skuespillerinde gå så vellykket fra at være barne- til voksenskuespiller. Hendes og Denzel Washingtons kemi er genial og cafescenerne med deres dialoger, om stor litteratur, livets svære aspekter, forhåbninger og kage, er inddragende og helhjertet i sin udlægning. Desværre bliver hun meget hurtigt udfaset fra den centrale handling, og man mangler pludselig denne særlige kant og dialog, der gjorde filmen til "mere end bare en actionfilm."

Vild action, lunkent plot
Antoine Fuqua og Denzel Washington er atter forenet siden action dramaet ”Training Day” (2001) og de gør det med overbevisning. Washington spiller suverænt og hans karakters transformation fra at være meget hverdagspræget usynlig, til at være usynlig på en du-finder-mig-aldrig-før-det-er-for-sent måde, er overraskende og spændende.

Hvis du vil have en detaljeorienteret og kreativ actionoplevelse er ”The Equalizer” et godt bud. Nyd og svælg i de veludførte måder de russiske gangstere bliver nakket én for én.

Syntes du derimod at et veludført plot er på linje med actionsekvenserne, er det værre fat. Filmens slutning forsøger at binde en fin sløjfe på det hele, men da er det desværre allerede for sent.

Titel: The Equalizer
Original Titel: The Equalizer
Premieredato: 25. september 2014
Instruktør: Antoine Fuqua
Skuespillere: Denzel Washington, Chloe Grace Moretz, Marton Czokas, David Harbour, Bill Pullman, Melissa Leo
Spilletid: 128 min.
Selskab: Village Roadshow Pictures, 2014
Genre: Action , Thriller
Link: http://www.equalizerthemovie.com/


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...