Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The fog

6. januar 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

2 stjerner Skriv en kommentar

The fog billede

En remake over Carpenters klassiske gys fra 1980, hvor en tæt dødelig tåge, out of nowhere, pludselig driver gæk med et lille amerikansk lystfiskersamfund...

Det skæbnesvangre år, 1871, hvor fire fremtrædende mænd fra en lille havneby i Antonio Bay, i dække af en tyk tæt tåge, sejler ud til et stort skib der ligger fro anker. De ankommer med en kontrakt, og skibets besætning hvoraf nogle er stærkt plaget af spedalskhed, vil betale med guld og andet værdifuldt, i bytte med havnebyen + et størrere landområde omkring byen. De fire repræsentanter fra bye, har andre planer, efter at have hevet skatten over, sætter de ild til hele båden. Forbrydelsen forbliver uopklaret, lige indtil den dag, Nick Castle (Tom Welling) ved tilfældet, på en lystfiskertur, får fat i en gammel vadsæk med sit anker. Så ruller hele affæren igen. Sækken stammer fra det forgangsforliste skib, og en forbandelse siver ud i vandmasserne. Et gammel spejl skylder i land sammen med et ur.
Nick Castle samler en fremmed op, der viser sig at være hans gamle flamme Elizabeth Williams (Maggie Grace), der er vendt tilbage efter et halvt år. Det er aften, den første efter lystfiskerturen, og en gedigen tåge ruller sig selv indover kysten, og tågen er fyldt med gammel had, hævngerrige sjælde der led en grusom død.

Modernisering af det kultagtige gys fra 80´erne, der kun som tidskapsel er interessant, men på ingen måde uhyggelig, slet ikke som hans, Carpenters mesterværk ”Maskernes Nat” stadig holder. Instruktøren Rupert Wainwright får ikke rigtig indstillet tågelygterne på uhygge. Det er alt for gennemskueligt trods sigtbarheden, og skuespillerholdet er får ikke tilsat filmen ekstra dimensioner, det er middelmådigt. Dog er fraværet af musik med til at gøre filmen mere seværdig. Men det er også et noget skrøbeligt fundament at bygge videre på, det var en kultgyser fra Carpenters hånd, ovre i b-filmsgenren. Wainwright der står bag film som Stigmata, skærer lidt for meget efter den typiske amerikanske gysergenre. Det er for anstrenge at overervære i længden!

Titel: The fog
Original Titel: The fog
Premieredato: 6. januar 2006
Instruktør: Rupert Wainwright
Skuespillere: Tom Welling, Maggie Grace, Selma Blair, DeRay Davis
Spilletid: 101 min.
Selskab: Colombia Pictures/2005
Genre: Action
tågebankerne indhenter dem
tågebankerne indhenter dem
Elizabeth føler sig beslægtet med det der venter inde i tågen...
Elizabeth føler sig beslægtet med det der venter inde i tågen...


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...