Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Green Knight

19. august 2021 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

The Green Knight billede

Dev Patel er enestående i denne mystiske og til dels forvirrende metafordrevet film ”The Green Night”.

Igennem årene er der blevet fortalt mange historier om Kong og Arthur og hans riddere af det runde bord. Disse fortællinger er tidløse klassikere, og derfor er de forsat relevant – og ikke mindst populære. Instruktør David Lowery har nu valgt at fortolke et gammelt digt ” Sir Gawain and the Green Knight, og filmen lever i den grad op til digtets mystik og mærkværdig symbolik.

Gawain ( Dev Patel) er ridder af det runde bord, og bliver på en kold vinternat udfordret af Den Grønne Ridder. Efter kampen må Gawain vente et helt år på at begive sig ud på en rejse, hvor han igen skal møde Den Grønne Ridder. Denne lange rejse byder på farer, genfærd og en test af mandsmod.
Dev Patel er kommet langt siden hans store gennembrud i ”Slumdog Millionaire”. Her spiller han også Gawain suverænt, og viser hvor meget, han er vokset som skuespiller over de seneste par år. Alicia Vikander er som altid gudesmuk, og den australske skuespiller, Joel Edgerton viser også en anden side af sit talent, hvor hans engelske charme er helt på sin plads.

Hvis man går ind til denne film med samme forventninger som ”Ringenes Herre” eller Game of Thrones”, så bliver man yderst skuffet. Dette er på ingen måde en eventyrfortælling, men snarere en fortælling igennem dens symbolik og metaforer. David Lowery tvinger sit publikum til at holde tungen lige i munden, for at kunne følge med i handlingen. For nogle vil filmen efterlade publikum mere forvirret end afklaret, og dette er helt okay. Denne film er bestemt ikke for alle. Hvis man savner eventyr og action, så skal man vælge at se en anden version af ridderne af det runde bord.

Filmen indeholder dog et smukt produktionsdesign med flotte kostumer og en særdeles smuk fotografering, hvor musikken strømmer igennem.
Man skal ikke se denne film i håb om et stort og spektakulært handlingsblot – for dette eksisterer ikke i filmen. Det er et utrolig langsommeligt tempo, som man i periode godt kan kede sig gevaldigt under. Ja, nogle ville sågar kalde filmen for prætentiøs. Til gengæld er der meget fokus på Gawain og de ting, som hans handlinger repræsenterer. Selvom Kong Arthur siger “ Det er kun en leg”, så vælger Gawain det forkerte i livet, og hans mod, ære, venskab og fristelse bliver sat på prøve under rejsen.

”The Green Knight” er bestemt ikke en film for alle. Tempoet er meget langsomt, og der er intet spændende eventyrligt plot over den. Hvis man er til dybere meninger og symbolske fortolkninger, så vil du synes at ”The Green Knight” er fascinerende, og filmen vil forfølge dig længe efter.

Titel: The Green Knight
Original Titel: The Green Knight
Premieredato: 19. august 2021
Instruktør: David Lowery
Skuespillere: Dev Patel, Alicia Vikander, Joel Edgerton, Sarita Choudhury, Sean Harris, Ralph Ineson
Spilletid: 125 min.
Selskab: Ley Line Entertainment, Scanbox, 2021
Genre: Adventure , Fantasi


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...