Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Lady in the Van

14. april 2016 af Malene Straarup

4 stjerner Skriv en kommentar

The Lady in the Van billede

En livsbekræftende og ærkebritisk komedie baseret på Alan Bennetts roste roman og teaterstykke af samme navn.

Miss Mary Shepherd (Maggie Smith) er en ældre kvinde, der bor i sin varevogn på en gade i Camden, London. Hun må dog rykke længere og længere ned af gaden, da hun ikke synes om de forskellige beboere. Til sidste ender hun ved nr. 23, hvor en vis Hr. Alan Bennett (Alex Bennings) bor for sig selv. Miss Shepherd flytter ind i Alans indkørsel og overbeviser ham om, at det blot er for et par måneder – et par måneder der ender med at blive 15 år. Alan finder ud af at miss Shepherd har været både ambulancefører under krigen, nonne og en gudsbenådet pianist. Grunden til hendes valg af bolig skal vise sig at bunde i en fatal ulykke fra hendes fortid.

Maggie Smith spiller den bestemte og gnavne miss Shepherd, og bærer denne film helt selv. For selvom filmen er set fra Alans synspunkt, er det miss Shepherd der stjæler alle scener blot ved et blik eller en mimik. Smith modtog også nomineringer fra Golden Globes og BAFTAs tidligere på året for sin kraftpræstation. Smith spillede desuden den samme rolle i teaterstykket af samme titel, og man fornemmer til tider i filmen, at den bærer præg af teaterfortællingen, især hen imod slutningen.

Filmen er ærkebritisk i sin humor, der er tilpas tør men samtidig varm og hyggelig. Man fornemmer også den stærke britiske høflighed, hvor naboerne ikke nænner at sige noget fornærmende til den lugtende, uhøflige og underlige miss Shepherd, der på skift har parkeret ved de forskellige huse på den lille vej. Den finurlige humor i filmen viser sig også i den brogede og excentriske flok naboer, der hver især har en stærk holdning til miss Shepherds tilstedeværelse på deres harmoniske lille vej.

Filmen er meget ærlig, da den blankt indrømmer når den har pyntet på sandheden. Det lader sig gøre ved at Alan i filmen er delt i to karakterer – ham der skriver historien og observerer, og ham der udlever den. Det fungerer som en fin allegori for hans egen indre konflikt – at han giver Mary et hjem i sin indkørsel, men samtidigt sender sin egen mor på et hjem.

Den virkelige Alan Bennett har udtalt at filmen handler om tolerance især overfor dem med begrænsede midler, og selvom den sære kvinde viser sig særdeles besværlig, tolererer han hendes aparte livsstil uden at stille for mange spørgsmål til hendes baggrund.

The Lady in the Van er en underholdende og hjertegribende lille film, der gerne vil sige noget om næstekærlighed og tolerance overfor vores medmennesker, hvor svært det end kan synes.

Titel: The Lady in the Van
Original Titel: The Lady in the Van
Premieredato: 14. april 2016
Instruktør: Nicolas Hytner
Skuespillere: Maggie Smith, Jim Broadbent, Alex Jennings, Dominic Cooper, Frances de la Tour, Clare Hammond, Deborah Findlay, Roger, Allam
Spilletid: 104 min.
Selskab: BBC Films, TriStar Productions, 2015
Genre: Drama , Humor
Link: http://www.bbc.co.uk/bbcfilms/film/the_lady_in_the_van
Ikke alle naboerne viser sig at være lige tolerante overfor den sære miss Shepherd.
Ikke alle naboerne viser sig at være lige tolerante overfor den sære miss Shepherd.
Mr. Bennett lader miss Shepherd bo i hans inkørsel, der viser sig at være lidt af en mundfuld.
Mr. Bennett lader miss Shepherd bo i hans inkørsel, der viser sig at være lidt af en mundfuld.


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...