Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...
Slagtøjsspiller ...
Drama Af Nina Beier

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Shang-Chi And Th...
Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Lucky One

7. juni 2012 af Nikolaj Sonqvist

2 stjerner Skriv en kommentar

The Lucky One billede

Det er i hvert fald ikke filmen, der ikke er den heldige.

Marinesoldaten Logan Thibault (Zac Efron) finder efter en ildkamp et foto af en kvinde, netop som en mortergranat lander hvor han sad få sekunder før. Fotoet bliver hans lykkeamulet og da han vender hjem fra Irak opsøger han kvinden Beth (Taylor Schilling) fra fotoet. Uden at fortælle om fotoet begynder Logan at arbejde på hendes hundekennel hun driver sammen med sin bedstemor Ellie (Blythe Danner). Beth og Logan udvilker følelser for hinanden, men dette kompliceres kun af Beths jaloux eksmand og byens vicesheriff Keith Clayton (Jay R. Ferguson).

Beth giftede sig i en ung alder efter at være blevet gravid med gymnasiets populære fodboldkaptajn Keith, der er blevet vicesherif og nu styrer i lokalsamfundet. Skilsmissen var uundgåelig, da Keith i bund og grund er mere jaloux end en femårig kan være på en isdessert. Selvfølgelig skal ingen andre have Beth og Keith truer med at tage deres fælles barn Ben fra hende, hvis Beth ikke makker ret. Ind træder den perfekte Logan, kærligheden slår gnister mellem ham og Beth, mens Keith synker dybere ned i sin ynkelige jaloux natur.

Manden på den hvide hest
The Lucky One er baseret på Nicholas Sparks’ bestseller fra 2008 af samme navn. Filmen er instrueret af den Oscar-nominerede instruktør Scott Hicks, der nok er mest kendt for den syv-dobbelte oscarnominerede Shine (1996). The Lucky One kan bedst sammenlignes med et ægte Daniel Steele eventyr, men hvor disse for det meste tryllebinder sit publikum gennem drama og intriger, føles The Lucky One helt og aldeles udramatisk. Trekantsdramaet og intrigerne er til stede, men vores hovedpersons evner er så komplette, at al modstand bliver fejet af banen uden anstrengelser.

Zac Efrons karakter Logan er det perfekte menneske. “Pensioneret” marinesoldat uden et ar på hans muskeløse krop. Ejer af en velopdrættet lydig Schæferhund. Lysende blå øjne, et tandpastasmil og ikke hår sidder forkert. Musikalske evner på klaveret. Altid høflig og veltalende. Han er både følsom, modig, kærlig, humoristisk og intelligent. Og fik jeg nævnt at han altid behandler bedstemor med respekt og er perfekt til at håndtere børn? Det er fåtallet af kvinder, der ikke ville smide alt hvad de havde i hænderne for en mand i uniform med disse sæt perfekte menneskelige egenskaber. Det er drømmemanden på den hvide hest, der er helt og aldeles fejlfri. Vi mænd kan kun elske at hade ham, for vi ved han kun eksisterer på film.

Romantik på opkastens rand
For Logan handler det om at komme videre efter krigens rædselsfulde oplevelser og tab. For Beth handler det om at komme videre efter at have mistet sin bror og sine forældre. For Keith handler det om at komme videre efter at have “mistet” sin familie. De stærke temaer om sorg og tab forbliver desværre kun på overfladen i et særdeles overfladisk og forudsigeligt romantisk drama. Vi ved hvordan det ender og vi er i sagens natur ligeglade.

Havde Logan haft noget kant og fået noget modstand, var filmen måske blevet reddet. Der findes ikke mennesker som Logan, der fejlfrit vandrer rundt med hans glimtende blå øjne og altid gør det rigtige. Logan er altid lige i nærheden, når nogen skal trøstes eller når store sække med dyrefoder skal læses af. Keith er fjolset ved siden af, der hverken kan forlige sig med sig selv eller andre og Beth er den arrede kvinde med følelserne udenpå tøjet. De to sidstnævnte karakterer kan vi nikke genkendende til.

Man kan forsvare filmen med, at den indeholder alt hvad et romantisk drama skal indeholde. Men det kan langt fra være nok til at sige, at filmen er vellykket. Filmen er for perfekt til at blive troværdig, men er måske lige det skud romantik, nogen kan have brug for.

Titel: The Lucky One
Original Titel: The Lucky One
Premieredato: 7. juni 2012
Instruktør: Scott Hicks
Skuespillere: Zac Efron, Taylor Schilling, Jay R, Ferguson, Blythe Danner
Spilletid: 101 min.
Selskab: SF Film, Warner Bros. Pictures, Village Roadshow Pictures2012
Genre: Drama , Romantik
Link: http://theluckyonemovie.warnerbros.com/index.html


banner
Overskrift Højre Block
Nisser (Netflix)
Last Night in Soho
Encanto
Pleasure
A-ha: The Movie
Solens Børn
Shang-Chi And Th...
King Richard
Venuseffekten
De UskyldigeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...