Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Man Who Cried

31. august 2001 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar

The Man Who Cried billede

Den jødiske pige Fegele lades alene tilbage i en russisk landsby, faren er taget til Amerika, på grund af jødeforfølgelse. Og Fegele tager afsted for at møde ham, men havner istedet i England. Alene.

Det er 1927 og den lille pige Fegele lever et idyllisk liv med sin far (Oleg Yankovskiy) og farmor. Men urolighederne dukker op i form af russiske soldater, der er på udkig efter blandt andet jøder. Faren flygter til Amerika, og det er så meningen at Fegele og farmoren skal følge efter, så snart faren har etableret sig. Fegele tager afsted uden farmoren, med et par andre fra landsbyen. Der er stor forvirring ved havnen, Fegele havner på et skib til England.
Fortabt, men med et billede af sin far, bliver hun optaget af en kristen familie. De gemmer billedet af hendes far, fordi de kan mærke den store sorg og fortvivlelse, som tynger hende. Fegele bliver sendt i skole, og hendes navn ændres til Suzie. En lærer på skolen, af walisisk afstemning, der også synes at have problemer med “integrationen”, må ikke tale walisisk, ligesom det forbudt Suzie at tale yiddish, opdager hendes sangstemme.

Ti år senere søger Suzie (Christina Ricci) nye veje, og de fører hende tildet letlevende Paris, hvor hun søger optagelse som korpige. Her møder hun den ekstravagante og ambitiøse russiske danserinde Lola (Cate Blanchett). De lever en halvkummerlig tilværelse, og det er ligesom ved at gå Lola på, da de bliver optaget i det glamarøse opera kompagni, styret af Felix Perlman (Harry Dean Stanton), også af jødisk afstemning. Operaen har sin egen stjerne, den snobbede og egocentrerede Dante Domino (John Turturro). Lola ser straks sine muligheder i Dante, og er også betaget af hans “storhed”. Sigøjneren Cesar (Johnny Depp) har en birolle, men får meget hurtigt en hovedrollei i Suzie´s liv. Hun bliver inddraget i det sigøjnske miljø. Men den tyske hær invaderer Paris, og Suzie er igen i fare.

Filmen er kendetegnene for Sally Potter, der blandt andet har stået bag fremragende film som The Tango Lesson, Orlando m.fl. Det er ikke et udstyrstykke som Orlando, men har sin egen tone, meget følelsesladet, gør hun brug af stærke fjendebilleder som nazismen, fascismen, begærlighed, kontra ærlighed, det simple liv, de forfulgte, jøden og sigøjneren. Historien er fortalt før, og virker lidt opskruet, ved blandt andet brugen af en hvis hest gennem menneske tomme gader i Paris, umiddelbart et særsyn, hvor er alle de natteglade franskmænd henne? Man savner lidt den dokumentariske iscenesættelse Sally Potter ellers mestre til fulde. Den er lidt for sukret i sin opsætning. Christina Ricci er et glædeligt gensyn, hendes lidt vampede og stærke udstråling bringer filmen liv. Ligeledes Cate Blanchett i en ny næsten uigenkendelig rolle med sussisk-engelsk accent glider let ind i miljøet. John Turturro er i sandhed irriterende, og Johnny Depp spiller fint med som den stolte sigøjner, og samspillet mellem Ricci, når dog ikke samme højder som i Tim Burton´s Sleepy Hollow.

Titel: The Man Who Cried
Original Titel: The Man Who Cried
Premieredato: 31. august 2001
Instruktør: Sally Potter
Skuespillere: Christina Ricci, Cate Blanchett, John Turturro, Johnny Depp, Harry Dean Stanton
Spilletid: 100 min.
Selskab: Sandrew Metronome/2000
Genre: Drama
Suzie spillet af Christina Ricci
Suzie spillet af Christina Ricci
Dante og Lola, operastjernen og hans tilbedne..
Dante og Lola, operastjernen og hans tilbedne..
Suzie og Cesar i et meget romantisk lys.
Suzie og Cesar i et meget romantisk lys.


banner
Overskrift Højre Block
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
MenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...