Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Matrix Reloaded (DVD)

27. oktober 2003 af Per C. Halling

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Matrix Reloaded (DVD) billede

En af vor tids mest ventede 2'ere udkommer nu på DVD, kun en lille måned før 3 del har premiere i biografen – men var den ventetiden værd ???

Wow - Uhh - Wau - Sådan var reaktionen fra mange da den flotte og nyskabende The Matrix havde premiere i biografen i 1999. Det var virkelig en film, som flyttede grænser (bl.a. Bullet-Time) for hvad, der kunne lade sig gøre på film. Jeg husker tydelig, hvordan jeg og en af mine venner kiggede på hinanden efter, at vi havde været til premiere på den i Imperial i København. Vi vidste ikke om det ville blive en kultfilm a la Blade Runner eller en mega blockbuster a la Men in Black, men én ting var sikkert, vi var fanget i dens univers og måtte hurtigt ind og se effekterne og analysere den spændende historie og dens temaer. Også da den udkom til hjemmebiografen flyttede den igen grænser. DVD udgaven bød på ikke blot kommetarere på de ekstra lydspor, men en interaktiv ”Making of . . .” hvor man som seer kunne selv være med til at vælge hvad man ville se af filmens tilblivelse. Kort tid efter fik man at vide, at der var ikke blot en almindelig 2’er på vej, men også både et computerspil, 9 små animationsfilm og hele 2 spillefilm.

I Maj landede den så i biografen omtrent samtidigt med udsendelsen af computerspillet Enter The Matrix og animationsfilmene i The Animatrix. Denne artikel/anmeldelse vil dog kun omhandle Matrix Reloaded på DVD. Jeg vil i en artikel i starten af November komme ind på ikke kun filmene og dens temaer, men hele Matrix universet og diverse medier som brødrene Larry Wachowski og Andy Wachowski har været med til at styre udviklingen på, med deres historie om vores 3 helte Neo, Morpheus og Trinity.

Lad mig starte med kort at fortælle om hvad dette kapitel i Matrix triologien handler om.

Historien starter ca. 6 måneder efter, at vi forlod vores venner i The Matrix. Meget er sket siden Neo blev udset til at være ”The One”, hans og Trinitys kærlighed blomstre, men han plages af mareridt hvor han mister hende i kampen mod maskinerne. Maskinerne er blevet stærkere og flere. Ikke færre end 250.000 af slagsen graver sig vej for at ødelægge ikke blot Zion, som er oprørenes tilholdssted, med også udrydde dem. Neo’s gamle ærkefjende Agent Smith er også tilbage. Han er ikke blevet slettet, men har løsrevet sig og udviklet sig til ikke kun at blive en grim virus, som inficere alt og alle han kommer i kontakt med, men også en alvorlig trussel, da han opgraderet sig selv, så han nu kan han kopiere sig selv hurtigt efter behov. Neo, Trinity og Morpheus tager derfor tilbage til The Matrix for dels, at Neo kan tage kontakt til Oraklet igen for at få råd om hvordan de skal vinde kampen, men også få lidt mere at vide om den skæbne, som venter ham. Jeg vil ikke komme ind på mere af handlingen her, men der er flere overraskelser for selv dem, som er godt inde i Matrix universet.

Jeg havde meget blandede følelser, da jeg så denne film for skulle den ses som en selvstændig film i en serie a la Batman eller en 2’er som Empire Strikes Back eller en film, som var for lang til en film a la Kill Bill.

Generelt vil jeg sige at historien er ikke ligeså fængende som den første film, for nok får vi nogle svar, men der stilles flere nye spørgsmål end den faktisk besvarer. Om det så er fordi alle tråde skal samles i The Matrix Revolutions skal være usagt, men på mig virkede den lidt flad efter første gennemsyn. En anden ting er, at mange af de nye personer, som præsenteres i Matrix Reloaded ikke rigtig udvikles for fokus er det meste af tiden stadig primært rettet mod Neo, Trinity, Morpheus og ikke mindst Agent Smith. Det gør den lidt kedelig, selvom filmen er fyldt med flotte action scener og CGI-effekter. Den kunne godt lære lidt af The Lord of The Rings som også har et stort persongalleri, men de får alle rigelig tid, så man kan forstå dem og lære dem bedre at kende før de eventuelt bliver dræbt eller bare forlader os efter de har givet sit bidrag til historien.

Jeg blev også lidt træt af konstant at se Neo udøve kampsport efterfulgt af et/en supermand-hop/flyvetur. Nogle af disse scener er simpelt hen for lange og når der så er mange af dem bliver det hele alt for Neo fikseret. De mange action scener gør også, at der ikke bliver plads til så mange skuespil scener. De få ikke rigtig vist, hvad de ellers kan som skuespillere udover at sparke, skyde, flyve, hoppe osv. Det er ikke her vi skal kigge efter de kommende Oscar-vindere.

Når det er sagt, så er filmen visuelt meget flot og jeg har prøvet at gengive billederne i deres oprindelige format, så I kan se hvad har at glæde jer til, hvis i lejer eller køber filmen. Lyden er også flot, men kan ikke vises, men skal høres og opleves.

Jeg vil nu gå videre med at beskrive DVD udgivelsen for jer.

DVD-udgave er for at højne kvaliteten splittet op på 2 plader - 1 med selve filmen og 1 med special features.

Disk 1 – Selve filmen

Video

Dette er uden tvivl Warners flagskib. De har virkelig lavet en flot overførsel. Billedet, som er i 2.40:1 Anamorphic står både skrapt og flot uden nævneværdige problemer hverken i meget mørke eller scener med meget sort. Der er således ingen større spor af komprimeringsfejl eller andre digitale artefakter og dem som er skyldes mere, at filmen er skudt på rigtig film og ikke digital video som fx Star Wars – Episode 2 var det.

6 stjerner ud 6

Audio

Lyden får vi serveret i helt fantastisk Dolby Digital 5.1 – Det er af det flotteste lydspor jeg længe har hørt. Der er flot balance mellem musik, tale og effekter, dog kan det undre, at der ikke har været plads til et DTS mix. Du kan vælge mellem tysk og engelsk og de er begge lige flotte.

6 stjerner ud 6

Menu og Tekster

Menuerne er ledsaget af musik fra og forskellige scener fra filmen, som baggrunde. Filmen er delt op i 36 kapitler, men du skal slå op den vedlagte booklet for at få titlerne på disse for på disken er der kun nummer og et lille filmklip ved hvert kapitel.

Sidste kapitel på disken er traileren til The Matrix Revolutions.

Af tekster har du mulighed for at vælge diverse sprog - De 4 skandinaviske, samt tysk og engelsk, samt muligheden helt at fravælge tekster.

3 stjerner ud af 6

Disk 2 - Ekstra Materiale

Preload

Et kig bag kulisserne, hvor de ikke bestiller andet end at rose hinanden og filmen. Den er ikke andet end en 22 minutters lang salgstale. Masser af klip og kedelig snak.

2 stjerner ud af 6

The Matrix Unfolds

Dette var en featurette jeg havde set frem til, da den skulle fortælle noget om det totale Matrix fænomen, men ark og ve, kun ca 6 minutter som kun lige når at nævne et par ting og igen vise masser af klip uden at sige noget. Den minder om de små dårlige film-pause-programmer, der bl.a. vises på TV Danmark, når de ikke lige ved hvad e skal bruge 5 minutter til.

1 stjerne ud af 6

The Freeway Chase

I klip og interviews gennemgås på en god halv time, hvordan denne flotte biljagt blev til og den er sammen med MTV Spoofen afgjort den bedste af de features, der er lagt på denne disc.

4 stjerner ud af 6

Get Me An Exit

Her skal vi igen i rosende ord høre om alle de ”dejlige” produkter, som købte sig ind til at få lov til at bruge Matrix Universet til, at fremme salget af deres produkt, lige fra læskedrikke til mobiltelefoner. Gaaab !

1 stjerne ud af 6

Enter The Matrix – The Game

En gennemgang af tilblivelse af computerspillet. For dem som ikke kender til, hvordan coputerspil laves er det en udmærket introduktion.

3 stjerner ud af 6

The Animatrix trailer

Der er blevet plads til denne trialer, men hverken TV-spots, teasere, eller trailere til Matrix Reloaded har der været plads til.

1 stjerne ud af 6

The MTV Movie Awards Reloaded

Justin Timberlake, Seann William Scott, Andy Dick m. fl. I en rigtig sjov spoof af filmen. Rart med lidt humor, ovenpå alt denne selvrosen, der eller har været på denne disk.

4 stjerner ud af 6

WEB-Links

Smider du pladen i computeren få du adgang til diverse interviews, storyboards og de andre ting, som har være tilgængeligt på filmens hjemmeside.

4 stjerner ud af 6

Samlet konklusion

Er det kun filmen man er ude efter at se, enten fordi man missede den i maj måned eller vil genopfriske den her før man skal ind og se Revolutions er udgivelsen helt fin for både billede og lyd er i top.

Jeg vil håbe, at der næste år kommer en ordentlig box med alle Matrix produkter,og forhåbentligt med et eller flere kommentarspor fra fx Larry Wachowski og Andy Wachowski, som indtil nu har været temmelig tavse. En drøm kunne være at få en box a la The Lord of The Rings eller Se7en, med masser af dybdeborende ekstra materiale og ikke sådan nogle flade og alt for selvrosende og lidt kvalmende intetsigende features. De kan godt Matrix Revisited er et godt bevis herpå.

Jeg har nu prøvet at lægge kortene på bordet om The Matrix Reloaded så nu er det op til dig om du vil vælge at købe eller kun at leje den.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Sandrew Metronome.

Titel: The Matrix Reloaded
Original Titel: The Matrix Reloaded
Premieredato: 10. oktober 2003
Instruktør: Larry Wachowski, Andy Wachowski
Skuespillere: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving, Jada Pinkett Smith, Monica Bellucci, Lambert Wilson, Harold Perrineau Jr., Harry J, Lennix, Adrian Rayment, Neil Rayment
Spilletid: 132 min.
Selskab: Warner Bros. - Silver Pictures - Village Roadshow Productions - NPV Entertainment, Sandrew Metronome, 2003
Genre: Sci-Fi
Link: http://whatisthematrix.warnerbros.com/
Neo (Keanu Reeves) tager et kig ud i verden for han går i aktion !
Neo (Keanu Reeves) tager et kig ud i verden for han går i aktion !
Agent Smith (Hugo Weaving) - Attack of the Clones - "More, more and more ..." - synes at være et generelt træk i Matrix Reloaded !
Agent Smith (Hugo Weaving) - Attack of the Clones - "More, more and more ..." - synes at være et generelt træk i Matrix Reloaded !
Vi møder en masse nye personer/figurer/fjender i Matrix Reloaded bl.a. disse tvillinger spillet af Adrian Rayment og Neil Rayment !
Vi møder en masse nye personer/figurer/fjender i Matrix Reloaded bl.a. disse tvillinger spillet af Adrian Rayment og Neil Rayment !


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...