Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billede

Deadpool & Wolve...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The Tax Collector

23. december 2020 af Daniel Hartvig Nielsen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Tax Collector billede

Håbløst uoriginal og ultravoldelig gangsterfilm

Det har vist sig at være hit eller miss med instruktør og manuskriptforfatter David Ayer, der har nogle solide hits med film som ’Traning Day’, ’End of Watch’ og krigsfilmen ’Fury’ på CV’et – som så altså også gemmer på samler på nogle uheldige missere som ’Suicide Sqaud’, ’Bright’ og Arnold-filmen ’Sabotage’.

Hans nyeste film ’The Tax Collector’ placerer sig desværre i sidstnævnte kategori, og er muligvis Ayers værste film til dato.

Der er nemlig tale om en helt igennem håbløs uoriginal gangsterfortælling, der er stopfodret med latterlige macho-klicheer, mafia-lingo, som vi har hørt til hudløshed og karikerede taler om familiens store betydning.

’The Tax Collector’ følger den højtrangerede håndlanger David, som er en såkaldt skatteindkræver for mafiaen – men som vi har set i utallige film kommer der pludselig balance i regnskabet, da en ny farlig fjende dukker op, og så starter gangsterkrigen.

Ja, mere er der sådan set ikke til det. Filmen prøver uden større held at få os til at få et forhold til David og hans familie, men det smuldrer i overdramatiserede elskovsscener i sengen og pebrede kærlighedserklæringer. Mens karakteren i sig selv virker noget samvittighedsfattig – og så er hovedrolleindehaver Bobby Soto ikke ligefrem er nogen Robert De Niro.

Den mest spændende karakter er Shia LaBeoufs Creeper – Davids højre hånd, en hensynsløs dræber, som med tilpas mange særheder og LaBeoufs overvindende karisma bliver bare en smule interessant. Desværre er Creeper håbløst underbrugt – og det er til trods for, at LaBeouf har fået tatoveret sin krop til i virkeligheden for at gå fuldt ind i rollen. Og ja, hvis du blinker med øjnene, så misser du de ægte tusser.

Hvad ’The Tax Collector’ til gengæld mangler i originalitet får man tifoldigt tilbage i vold og blod. For som med David Ayers andre film, så skaber han et ultravoldigt univers, hvor han ikke holder igen når et menneskeansigts trampes i stykker – eller lade vores skurk bade i frisk blod fra en kvindes overskårede hals.

Sidstnævnte scener krydser grænsen til det forcerede bizarre, da skurken Conejo nærmest skrues op på djævelske højder. Skuespiller Jose ’Conejo’ Martin leverer dog en herligt ondskabsfuld præstation, om end karakteren forlader til at være noget nuanceforladt og blot beskrevet som hævngerrig, grisk – og ja, ond.

Men sjældent bliver volden mere et kalorietomt opvisningsshow for de sjælløse karakterer sat i en alt for karikeret og uforløst gangsterhistorie.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures.

Titel: The Tax Collector
Original Titel: The Tax Collector
Premieredato: 27. oktober 2020
Instruktør: David Ayer
Skuespillere: Bobby Soto, Shia LaBeouf, Cinthya Carmona
Spilletid: 92 min.
Selskab: Universal Pictures, 2020
Genre: Action

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...