Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Tryllefløjten

8. juni 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Tryllefløjten billede

Mozarts opera Tryllefløjten, overført til film. Midt under krigens bulder, knuses en soldats hjerte ikke af kugler, men af den berusende kærlighed, til en yndig pige bag fjendens linjer.

I 250 årets for Mozarts fødsel, genfødes Tryllefløjten på ny, i alternative omgivelser, har han placeret det hele under 1. Verdenskrig, som Mozart selvfølgelig ikke kunne have forudset.
Midt i mudderet, ned i skyttegravene, såres feltsoldaten Tamino (Joseph Kaiser), men reddes af en trio barmfagre feltsygeplejersker. Imens er Papageno (Benjamin Jay Davis) (den oprindelige fuglefænger), udstationeret som fugle vagtpost og slår sine nok så berømte triller, for at advare kompagniet mod eventuelle gasangreb!
Et billede falder i hænderne på Tamino på lazeratet, af den yndefulde vakre Pamina (Amy Carson), og straks banker hans hjerte ekstra slag, kærligheden har spillet ham et godt puds, og nu brænder han efter hendes læber med mere. Men hun er bortført af Sarastro (René Pape), i fjendens lejr. Nu følger et heltemodigt ”kvad” om Tamino og Papagenos (der også har sit hjerteskår samme sted) togt mod kærligheden! Store forhindringer må de overkomme.

Kenneth Branagh står for manuskriptet sammen med Stephen Fry, omskrivningen til denne berømte opera, der virkelig blevet taget til sig af folket. Mozart forargede kultureliten ved at fremføre det hele på tysk, i stedet for det noble italienske.
Her har Branagh så igen overskrevet det til engelsk, desværre er der ikke undertekster på filmen, da det fra producenter, instruktør med fleres overbevisning at det ville lægge et forstyrrende element på festlighederne. Men tiderne er i forandring, og operaer verden over er begyndt at tekste deres forestillinger.
Filmen orkestreres af James Conlon, med the Chamber Orchestra of Europe. Unge upcoming stars på opera himlen er den canadiske tenor Joseph Kaiser (Tamino), den amerikanske baryton Benjamin Jay Davis (Papageno), og den britiske sopran Amy Carson (Pamina), og verdens stjernen René Pape (Sarastro), som alle synger sig smukt ind i Mozarts mesterværk. Og med særdeles stor udstråling.
Branagh, der stod bag klassiske genindspilninger som ”Stor Stohej For Ingenting”, ”Hamlet”, ”Dead Again” m.fl., for ikke løftet hele sættet, det fremstår særdeles kulisseagtigt, og virker lidt tungt, og flammerne er ikke særlig overbevisende. Med over to timers sang, og ganske lidt tale, er Mozarts lethed blevet tvunget i knæ af et Verdi tabernakel.
Så hellere gense Ingmar Bergmans version, eller hans smukke Elvira Madigan.

Titel: Tryllefløjten
Original Titel: The Magic Flute
Premieredato: 8. juni 2007
Instruktør: Kenneth Branagh
Skuespillere: Joseph Kaiser, Amy Carson, René Pape, Benjamin Jay Davis, Silvia Mol, Tom Randle, Ben Uttley, Louise Callinan, Lyubov Petrova, Teuta Koco
Spilletid: 135 min.
Selskab: Idéale Audience/2006
Genre: Musical
Link: http://www.filmsdulosange.fr/fr_a_laffiche_flute.php


banner
Overskrift Højre Block
Into The Deep (N...
Blonde (Netflix)
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...