Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Tyrannosaur

29. november 2012 af Nikolaj Sonqvist

5 stjerner Skriv en kommentar

Tyrannosaur billede

Øglefilm om øglemennesker i øglehøjde

Tyrraniserende mænd og overbærende kvinder
Joseph (Peter Mullan) har problemer med sit impulsive temperament, der ofte fører til voldlige handlinger eller verbale overfald på mennesker og dyr omkring ham. Men lige efter erJoseph dog ikke uden fortrydelse og ærgelser over sine gerninger, og efter endnu et fysisk og verbalt overfald på tre unge mænd på en pub, søger han ly i en nærliggende genbrugsbutik fuld af anger.

I butikken står ejeren Hannah (Olivia Colman), der i sin gode tro på biblen, beder en bøn for Joseph. Hannah har selv problemer derhjemme med sin ynkelige og voldelige mand James (Eddie Marsan), men kan i sin tro altid tilgive folk for de mest utilgivelige handlinger.

Joseph og Hannah begynder at knytte en forbindelse til hinanden, en forbindelse som ikke er ligetil i et samfund, hvor alle mænd er voldlige og alle kvinder er handlingslammede.

Joseph den aktive, Hannah den passive
Joseph er fyldt med aggressivitet og had mod alle, men primært sig selv. Desværre lader han sit had og indre frustrationer gå ud over andre. Han følger sine instinkter og disse bringer ham ofte i problemer og gør hans liv mere kompliceret. Joseph handler først og tænker bagefter, og dette fører efterfølgende til fortrydelse og anger. Men nogle gange viser Josephs handlinger også, at han er en af de få personer i samfundet, som tager affære, når noget er forkert. Og det er der i den grad brug for i hans nabolag!

Hannah på den anden side er handlingslammet og underkuet af sin mand James derhjemme. James er mentalt forkrøblet og krænker Hannah på de værst tænkelige måder. Men Hannah har fundet sin tro på Gud og er overbærende og tilgivende i alle facetter. Men der er vel grænser for, hvor mange gange man kan vende sin kind.

Lizard brain
Tyrannosaur skildrer mænd og kvinder yderst forenklet. Mænd er mennesker, der behandler sine kvinder som bankebøf og kvinderne er alle de overbærende bløde løg: handlingslammede og tilgivende mennesker. Joseph og James har begge en øglehjerne og opfører sig som sultne kødædende tyrannosaurusser. Hannah og resten af øglekvinderne, tuller rundt som planteædere og opfører som nogen, der har accepteret deres plads nederst i fødekæden.

Tyrannosaur er dog mere end hulemand med stor kølle og underdanige kvinder. Peter Mullans portrættering af hulemanden i det moderne samfund, er ikke mindre end brilliant. Der ringer Oscarklokker, når man oplever hans sublime spil. I det hele taget bæres filmen frem af fremragende skuespil fra alle sider og filmens karakterintroduktionerne er helt igennem brilliante. Læg både mærke til hvordan vi møder Joseph og James første gang.

Filmen er på en måde ligeså primitiv som de personer, den skildrer. Det er en film om øgler i et øglesamfund lavet i øglehøjde. Man kunne måske godt have ønsket sig en mindre forenklet, ensporet og pessimistisk skildring af mennesket, men det giver på den anden side også rig mulighed til at komme ind bagved mennesker, der ikke har været så heldige i deres liv.

Tyrannosaur er en brilliant pessimistisk film om det moderne øglemenneske uden de store glæder.

Titel: Tyrannosaur
Original Titel: Tyrannosaur
Premieredato: 29. november 2012
Instruktør: Paddy Considine
Skuespillere: Peter Mullan, Olivia Colman, Eddie Marsan, Samuel Bottomley
Spilletid: 91 min.
Selskab: Camera Film, 2011
Genre: Drama
Link: http://paddyconsidine.co.uk/tyrannosaur.htm
Joseph overvejer stærkt sit næste træk
Joseph overvejer stærkt sit næste træk
Joseph og Hannah: afstumpet på hver deres måde
Joseph og Hannah: afstumpet på hver deres måde


banner
Overskrift Højre Block
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært År
HUNGER GAMES: TH...
MIRAKLET I GULLS...
FORSVUNDET I NATTEN
The Marvels
God Is a Bullet ...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...