Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Allerførste Smugkig
Marie Reuther Vi...
Buster Er Klar T...
Tyske Filmdage, ...
Oscar 2021

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Black Widow
Black Widow billede

Spiral: From The...
Chaos Walking
Luca
Kagekampen
Cruella


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Ugly Betty: The Complete First Season

1. april 2008 af Robert Johannes Rasmussen

6 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Ugly Betty: The Complete First Season billede

Første sæson af den pastelfarvede popserie “Ugly Betty” er klar på dvd med 23 kriminelt morsomme og fænomenalt funky episoder – et must buy for fans af dramedy-serier!

De sidste år har set nogle fantastiske episodeserier fra ABC. Tænk blot på “Desperate Housewives”, “Brothers & Sisters”, “Dirty Sexy Money” og “Ugly Betty”- alle serier, der kan holde en inkarneret tv-narkoman klistret til skærmen med lige dele fryd og spænding!

For de få (der endnu ikke er stødt på tv-fænomenet “Ugly Betty”) kan jeg fortælle, at serien handler om den kiksede, karrieresøgende og kærligt ærlige Betty Suarez (America Ferrera), der mod alle odds bliver ansat på det überchikke og mentalt overfladiske modemagasin “Mode”.

Her bliver hendes primære funktion at fungere som oppasser for sin chef – Daniel Meade (Eric Mabius fra bl.a. “The L Word”) – der bedst kan beskrives som en kvindebedårende casanova af den konstant liderlige slags. Et job, der gang på gang bringer hende i vanskeligheder, da hun gentagende gange bliver fanget i krydsilden mellem sin chef og Wilhelmina Slater (Vanessa Williams), der gerne så Meade afsat, så hun selv kan påtage sig rollen som chefredaktør.

Serien er – som genren indikerer – en smuk kombination af drama og komedie. Ikke blot følger vi Bettys forsøg på at manifestere sig i en modeverden, hun er for god til, men vi følger hende også på hjemmefronten, hvor problemer med kæresten, faren, søsteren (en ægte kliche-latino) og nevøen (der snildt kunne få en rolle i en hankønsudgave af “The L Word”) ikke altid er lige lette at håndtere.

Seriens plot er labyrintisk, og nye forviklinger introduceres løbende. For meget skal naturligvis ikke afsløres her, men et gennemgående tema i første sæson er bl.a. de mystiske omstændigheder, der omgiver Fey Sommers’ dødsfald (hun var tidligere chefredaktør på “Mode”) samt Daniels bror, der vender tilbage fra de døde iført ny ham. Ligeledes opstår der problemer med Bettys far Ignacio, der – viser det sig – også har lig i lasten! Betty har – med andre ord – sine hænder fulde i første sæson af denne drønmorsomme serie.

Seriens filosofi er naturligvis, at “sein” er vigtigere end “schein” – hvilket Betty med sine kiksede klude, bøjle på tænderne og antimodebevidste briller er et levende eksempel på. Det er ikke, hvad der er udenpå, men hvad der er indeni, der tæller!

Jeg holder mig ikke tilbage med at kalde serien genial. Den er alt andet end forudsigelig endsige stillestående, men udvikler sig (som karaktererne) kontinuerligt i et spændende univers af skæve og møgsjove eksistenser. “Ugly Betty” er en narrativ perle, hvor plottes finurlighed hele tiden søger mod nye grænser, der kan få seeren til at tabe både næse og mund, når fantasifulde forviklinger afsløres og introduceres.

Serien tegner en skarp kontrast mellem det chikke og raffinerede modemiljø i New York og det fattige lavklassemiljø i Queens, hvor Betty bor. Hun formår (dog ikke helt uden tab og besværligheder) at manøvrere i begge verdener og vinder gradvist respekt – ikke mindst fra hendes chef, der på grund af Betty modner som menneske.

Som jeg skrev i den indledende appetizer, så er “Ugly Betty” et must buy, hvis man er tv-narkoman og ens junk er tv-fiktion af den reneste og mest vanedannende slags. Fly derfor straks af sted efter første sæson, så også du – kære læser – kan få et skud Betty…

Som et lille afsluttende NB kan jeg nævne, at Salma Hayek optræder som gæstestjerne i 7 af første sæsons 23 episoder, og at “Ugly Betty” baserer sig på den columbianske telenovela “Yo soy Betty. La fea” (“Jeg er Betty, den grimme”).

Episodeguide til første sæson af “Ugly Betty”:

01 – Pilot
02 – Queens for a Day
03 – The Box and the Bunny
04 – Swag
05 – Fey’s Sleigh Ride
06 – The Lyin’, the Watch and the Wardrobe
07 – Trust, Lust and Must
08 – After Hours
09 – Four Thanksgivings and a Funeral
10 – Lose the Boss?
11 – Fake Plastic Snow
12 – Sofia’s Choice
13 – In Or Out
14 – I’m Coming Out
15 – Brothers
16 – Derailed
17 – Icing on the Cake
18 – Don’t Ask, Don’t Tell
19 – Punch Out
20 – Petra-Gate
21 – Secretaries Day
22 – A Tree Grows in Guadalajara
23 – East Side Story

Ekstramateriale:

- Becoming Ugly: America Ferrera and the cast explore what it means to be Bettyfied.
- A La Mode: Go behind the scenes to discover the fashion, décor and elegance of Mode.
- Green is the New Black: The high fashion of Manhattan and coziness of Queens all created in Hollywood.
- Deleted scenes
- Audio commentaries
- Ugly Bloopers

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Buena Vista Home Entertainment.

Titel: Ugly Betty: The Complete First Season
Original Titel: Ugly Betty: The Complete First Season
Premieredato: 4. marts 2008
Instruktør: Fernando Gaitán (creator)
Skuespillere: America Ferrera, Eric Mabius, Alan Dale, Tony Plana, Ana Ortiz, Ashley Jensen, Becki Newton, Mark Indelicato, Michael Urie, Vanessa Williams, Salma Hayek
Spilletid: 945 min.
Selskab: ABC
Genre: Humor
Link: http://imdb.com/title/tt0805669/
banner
Overskrift Højre Block
First Cow
De ting, vi sige...
Mafiaens Børn
Luca
The White Lotus ...
Miss Osaka
Undine
Pinocchio
Quo Vadis, Aida?
ReminiscenceKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...