Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Demon Slayer: To...
Demon Slayer: To The Hashira Training billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Ved verdens ende

2. maj 2010 af Helle Perrier

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Ved verdens ende billede

Nu går den vilde ... nå, nej. Dansk actionfilm på jungletur.

Et britisk filmhold er i gang med optagelserne til et naturprogram i junglen i Indonesien. De falder over en ukendt, hvid blomst, men da de vil undersøge den nærmere bliver de brutalt skudt ned af en eneboer.
Denne eneboer er en dansker ved navn Severin og da han påstår at være 129 år gammel sendes en dansk retspsykiater fluks afsted for at undersøge den dødsdømte dansker. En række misforståelser fører dog til at psykiateren, hans blonde assistent og eneboeren pludselig er på vild flugt gennem den tætte regnskov med en mindre hær efter dem.

Det lyder ikke umiddelbart som en dansk film, men det er det ikke desto mindre. Manus er skrevet af Anders Thomas Jensen og hans evne til at skrive især replikker har uden konkurrence gjort ham til dansk films absolut mest succesfulde manuskriptforfatter. Thomas Villum Jensen sidder i instruktørstolen og i hovedrollerne finder vi Nikolaj Lie Kaas og Nikolaj Coster-Waldau som henholdsvis psykiater og eneboer. Birgitte Hjort Sørensen er den blonde assistent.
Der er utvivlsomt kastet en del penge efter filmen, da det er en forholdsvis dyr produktion, og det er da også blevet en forholdsvis flot film – i al fald efter dansk standard, men for den rutinerede actionfilmseer vil Ved verdens ende nok ligne en Hollywood film på B-skalaen. Det kunne alt sammen dog være forholdsvist sekundært, såfremt selve historien og skuespillet var i top, men det er det desværre ikke her.
Fortællingen er tosset og utroværdig, og har man set en klassisk 80'er actionfilm i sine unge dage, er man ikke langt fra. Af og til brillerer replikkerne og der er nogle virkeligt gode imellem, men det er langt fra nok til at øge filmens kvalitet. Waldau og Birgitte Hjort Sørensen er rigtig gode, mens Kaas spiller den samme karakter, som vi har set ham i alt, alt for mange gange.
Samlet set er Ved Verdens Ende en god idé, der har haft gode intentioner, men det er så også det. Når man ellers ved hvad herrerne bag filmen kan præstere, kan man ikke forestille sig at slutresultatet er blevet som de forestillede sig.

Ved verdens ende byder på halvhjertede effekter og flot natur, men langt fra noget der retfærdiggør Blu-Ray frem for dvd format. Smukke billeder gør jo langt fra nogen god film alene.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film

Titel: Ved verdens ende
Original Titel: Ved verdens ende
Premieredato: 20. april 2010
Instruktør: Tomas Villum Jensen
Skuespillere: Nikolaj Lie Kaas, Birgitte Hjort Sørensen, Nikolaj Coster-Waldau
Spilletid: 99 min.
Selskab: Nordisk Film, 2010
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...