Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscars® Nomineri...
Bodilprisen 2020...
Årets Danske Fil...
Night Terrors Fi...
Game Of Thrones ...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Dead Don't Die
The Dead Don't Die billede

Portræt Af En Kv...
Ellevilde Ella
Klovn The Final


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Wild Tales

1. september 2015 af Jesper Skovlund

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Wild Tales billede

Det er overdrevet, ikke uden ironi og derfor meget, meget morsomt

Titelsekvensens klip med rovdyr og deres ofre lægger stilen, så vi ikke er I tvivl om temaet; vilddyret/aggressionerne under civilisationens tynde lag af fernis. Derefter kommer i rækkefølge seks uafhængige hævn-historier, hvor aggressionen pludselig slår ned i helt almindelige mennesker.

Det er overdrevet, ikke uden ironi og derfor meget, meget morsomt. Der er ”taberen” der har spærret alle de der gjorde ham til taber ind i samme flyvemaskine – han selv sidder ved roret; der er bilisten der giver fuckfingeren til ham taberen i den udrangerede vogn der fylder hele vejbanen – det skulle han aldrig have gjort (som cinéast får man her herlige flashbacks til Spielbergs ”Duellen” (1971)); der er servitricen der pludselig skal servere for det dumme svin der splittede hendes familie ad – og når nu det er en af de stille aftener, så …; der er sprængningseksperten der mere end én gang må hente sin bil hos parkeringsselskabet på trods af manglende afmærkning – en dag er det nok, og når nu man har midlerne til at hævne sig på det statslige bureaukrati, så skal de bruges; der er rigmandsparret der forsøger at betale sig fra at deres søn har kørt en gravid kvinde ned – men når nu kvindens mand sværger hævn…; og endelig er der bruden der på selve bryllupsdagen opdager, at brudgommen har været hende utro og endda har inviteret elskerinden – det bliver et uforglemmeligt bryllup!

Det er overdrevet, ikke uden ironi og derfor meget, meget morsomt. Ikke desto mindre begynder man at lede efter lidt mere dybde end det åbenlyse hævntema. Skal det findes i opgøret med statsligt bureaukrati, og i opgør med rige privilegerede mennesker der både kan betale sig fra skylden og give en fuckfinger i tilgift eller … Intet af det nævnte siges med overbevisning – satiren er tandløs - og derfor ender ”Wild Tales” med at være meget tæt på en særdeles velproduceret, uforpligtende TV-film – men det er meget underholdende så længe det varer.

Ekstramaterialet består af en ca. 25 min. lang ´Making of´-feature. Gennem den noget selvsmagende feature der er fuld af interviews med instruktør, producent (bl.a. Pedro Almodovar!), skuespillere, komponist m.fl får man nærmest indtryk af skabelsen af et mesterværk. Det er ”Wild Tales” ikke – men mindre kan vel også gøre det.
Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Scanbox.

Titel: Wild Tales
Original Titel: Relatos salvajes
Premieredato: 10. september 2015
Instruktør: Damián Szifrón
Skuespillere: Darío Grandinetti, María Marull, Mónica Villa, Leonardo Sbaraglia, Ricardo Darín, Rita Cortese, Julieta Zylberberg, César Bordón, Walter Donado, Nancy Dupláa
Spilletid: 116 min.
Selskab: Corner Producciones, El Deseo, Instituto Nacional de Cine y Artes Audiovisuales (INCAA), Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales (ICAA), Kramer & Sigman Films, Televisión Federal (Telefe), 2014
Genre: Drama , Humor
Link: http://www.relatos-salvajes.com/
banner
Overskrift Højre Block
Manifest - The C...
De særlige
Just Mercy
It Chapter Two
The Kominsky Met...
Angel Has Fallen
Gotham - Sæson 5
Jojo Rabbit
Amazing Grace
De Forbandede ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...