Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

Demon Slayer: To...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

X-Men: Days of Future Past 3D

20. oktober 2014 af Kristian Jensen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

X-Men: Days of Future Past 3D  billede

Vellykket X-Men film af seriens oprindelige bagmand…

Filmene om superheltegruppen X-Men tæller ind til videre syv film, herunder også de to spinoff film om Wolverine fra 2009 og 2013. Den første film i serien ”X-Men” (2000) blev instrueret af Bryan Singer, der udover at være en yderst kompetent instruktør, også er ivrig fan af Marvels tegneserie univers. Dette mærkede man tydeligt i hans første film om de berygtede X-Men, og i særdeleshed efterfølgeren ”X-Men2” fra 2003, der begge emmede af kærlighed til genren, godt håndværk og fremragende skuespil.
Desværre valgte Bryan Singer at stoppe som instruktør på serien, og i stedet fungere som producent. Resultatet af Singers fraværd blev, at serien efterhånden tabte pusten. Men i 2011 skete der noget, da den britiske instruktør Matthew Vaughn lavede ”X-Men: First Class”. Vaughns film var en nytænkning af X-Men universet, der i bogstavelig forstand tog universet tilbage til rødderne, og fokuserede på hvordan X-Men gruppen startede.
Nu er Bryan Singer tilbage til instruktørstolen, og i ”X-Men: Days of Future Past” bygger han videre på Vaughns univers. Resultatet er blevet den stærkeste film i X-Men serien til dags dato, der netop er udkommet på Blu Ray i Danmark.

I fremtiden er mennesker og mutanter tæt på at uddø. For at udrydde alt atypisk arvemateriale, jagter en hær af dræberrobotter mutanterne og de mennesker som bærer mutantgenet. For at rette op på uligheden bliver Wolverine (Hugh Jackman) sendt tilbage til fortiden for at forhindre den hændelse, der i sin tid gjorde, at robotterne blev udviklet. Det bliver en mageløs kamp på tværs af tid, hvor vi møder nye såvel som gamle ansigter i X-Men universet.

”Days of Future Past” er uden tvivl den bedste af X-Men filmene. Den er stramt fortalt, teknisk vellykket og frem for alt spændende. I tidsrejse film er det ofte et problem for instruktøren og manuskriptforfatter at holde tungen lige i munden, når det handler om kontinuitet og sammenhæng. Men Singer og hans hold har formået at undgå de fleste faldgruber. Filmen hænger flot sammen, og peger samtidig på fineste vis tilbage mod de oprindelige film, med masser af referencer og små gæsteoptrædener. Det anbefales dog på det kraftigste at se ”X-Men: First Class” inden man kaster sig over ”Days of Future Past”, da man ellers let kan fare vild i de mange karakterer.

Da ”Days of Future Past” forgår på tværs af tid, får vi fornøjelsen af både de unge versioner af Professor X (James McAvoy) og Magneto (Michael Fassbender), samt de gamle Patrick Stewart og Ian McKellen. Stewart og McKellen har for længst gjort de ikoniske karakterer til deres egne. Men McAvoy og Fassbender kommer imponerende godt efter veteranerne. Især den altid velspillende Michael Fassbender leverer en skræmmende god Magneto, der i hans version virker faretruende med et ulmende storhedsvanvid liggende under overfladen.

”Days of Future Past” udkommer i flere forskellige formater, deriblandt en 3D version, som denne anmeldelse tager udgangspunkt i. 3D effekterne fungere fint i hjemmebiografen, og man kan ikke undgå at blive imponeret over, hvor langt denne teknologi er nået de seneste år. Selv i de hektiske actionsekvenser står billedet knivskarpt med krystalklare farver. Med 3D udgaven følger der også en almindelig Blu Ray skive med. Så har man ikke opgraderet hjemmebiografen endnu, kan man sagtens nyde ”Days of Future Past” alligevel.

Ekstramateriale
Der er rigelige mængder af bonusmateriale på Blu Ray udgivelsen af ”Days of Future Past”. Sædvanligvis finder man de obligatoriske slettede scener (dog med mulighed for at se dem med et kommentatorspor indtalt af Bryan Singer) samt en gag reel med diverse fjollerier og kamerakiks.

I ”Kitchen Sequence” beskrives Bryan Singers problemer med at instruere en bestemt scene i filmen. Singer havde undervejs i indspilningerne pådraget sig en skade i halsen, der gjorde det svært for ham at tale, hvilket besværliggjorde instruktionen en del.
”Double take: Xavier and Magneto” fokusere på kvartetten af skuespillere, der bærer rollerne som henholdsvis Professor X og Magneto. I ”X-Men: Reunited” beskrives arbejdet med at forene det gamle hold af skuespillere med det nye.

En introduktion til de nye mutanter finder man i filmen ”Classification: M”, der grundigt beskriver de nye ansigter i X-Mens filmiske univers.
”Sentinels: For a Secure Future” beskriver kæmperobotterne i filmen, og filmholdets arbejde med at formgive og visualisere dem i ”Days of Future Past”.

Det er også blevet plads til et galleri med billeder fra Trask Industries (det fiktive firma bag kæmperobotterne). Forskellige trailers til filmen samt et smugkik på Ridley Scotts kommende storfilm ”Exodus: Gods and Kings” finder man ligeledes på disken.

Slutteligt er det også muligt at se filmen med en såkaldt Second Screen App, der giver mulighed for at få ekstra information på sin mobil eller tablet mens man ser filmen.

Ekstramaterialet til ”Days of Future Past” er glimrende og ganske informativt, og får 4 ud af 6 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount

Titel: X-Men: Days of Future Past
Original Titel: X-Men: Days of Future Past
Premieredato: 23. oktober 2014
Instruktør: Bryan Singer
Skuespillere: Hugh Jackman, Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, James McAvoy, Nicholas Hoult, Patrick Stewart, Ian McKellen
Spilletid: 131 min.
Selskab: 20th Century Fox 2014/Fox-Paramount 2014
Genre: Action , Adventure , Sci-Fi


banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...