Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

You're Next

28. november 2013 af Rasmus Legene

5 stjerner Skriv en kommentar

You're Next billede

Et enkelt originalt element giver krydderi til gennemført genrefilm.

Gyserfilm har altid været en speciel genre. Det er en genre, der er mindre afhængig af plot end nogen anden, og mere afhængig af, at skabe en specifik følelse hos seeren; utryghed eller frygt. Derfor inddeler man oftest gyserfilm efter hvilken en slags frygt, de skaber. I dette tilfælde: invasion af hjemmets fire vægge. Ideen er simpel: dit hjem bør være et sikkert sted. Så når du angribes, er det værre end andre steder.

I You’re Next samles familien Davison i deres hus på landet. Desværre viser det sig, at en flok galninge med hvide dyremasker har interesse i af aflive dem. Så nemt kan det beskrives. Naturligvis er der nuancer mellem hvem i familien, der ikke kan lide hinanden og måske har skurkene andre interesser end at bare slå dem alle ihjel. Men det er alt sammen information, der ikke er vigtigt for at forstå filmen og dens genre.

Måden filmen er filmet på med kameravinkler, der minder om sikkerhedskameraer og luren ind gennem vinduer, hjælper til at skabe den uhygge, filmen skal bruge. Volden i den er voldsom og oftest meget pludselig, men jeg føler ikke, det er noget, den dvæler unødigt ved. Der er rigeligt af både snigende uhygge og chokeffekter i filmen og selv om sidstnævnte kan virke lidt feje til tider, er de unægteligt effektive.

Filmen skiller sig ud i sit valg af hovedperson. Lige til at starte med kan det være svært at gætte, hvem der vil træde i karakter, når det hele går galt, men nogen præsterer at slå igen mod angriberne. At det viser sig at være en kvinde med en helt plausibel undskyldning for sine evner, gør absolut kun det hele bedre. Hun er tydeligvis skrevet som et respons til de oftest noget paniske kvinder i gyserfilm og hun er et rigtigt godt svar.

Jeg værdsatte hele stemningen i filmen. Noget der blev skabt gennem god brug af musik og kameraføring. Filmen kørte også i et fint tempo. Der gik ikke for længe før der skete noget, men der blev heller ikke glemt at bruge lidt tid på at give personerne i filmen et forhold til hinanden.

Alt i alt var det en god gyserfilm. Den havde stemning, blod og skræk nok til at underholde mig på et dyrisk niveau. Skuespillet og dialogen var ikke imponerende, men gjorde heller aldrig skade på filmen. Og som sagt gjorde valget og formen af hovedperson rigtigt meget godt for filmen.

Titel: You're Next
Original Titel: You're Next
Premieredato: 28. november 2013
Instruktør: Adam Wingard
Skuespillere: Sharni Vinson, Nicholas Tucci, Wendy Glenn, AJ Bowen, Joe Swanberg, Sarah Myers, Amy Seimetz, Rob Moran, Barbara Crampton
Spilletid: 95 min.
Selskab: Hanway Films, Scanbox, 2013
Genre: Gyser , Humor
Link: http://www.lionsgate.com/movies/yourenext/
De tre angribere: Fox Mask, Tiger Mask og Lamb Mask
De tre angribere: Fox Mask, Tiger Mask og Lamb Mask


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...