Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

Back To Black
Birthday Girl


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Ingen kan lave det perfekte (Nordatlantiske Biodage)

1. februar 2008 af Thomas Pedersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Ingen kan lave det perfekte (Nordatlantiske Biodage) billede

Nordatlantiske Biodage skydes godt igang med filmen Ingen kan lave det perfekte. Den er Katrin Ottarsdóttirs første af tre dokumentarfilm om kunstnere, hvor hun forsøger at finde ind til skabertrangen

Kunstnerportrættet Ingen kan lave det perfekte er spækket med skønne menneskeskulpturer, spejlinger af sjæle, hvoraf nogle ligesom svæver frit i luften. Katrin Ottarsdóttir følger billedhuggeren Hans Pauli Olsen, der fortæller om sin kunst og deler ud af sine tanker om det at skabe noget.

Vi begynder med en udstilling af Hans Paulis imponerende skulpturer på Kastrupgård. Derefter drejer det sig om, at Hans Pauli laver sin til dato største kvindeskulptur efter en levende, velskabt og særdeles smuk model. Omtrent perfekt, kan man hævde. Vi er konstant omgivet af byster, torsoer, menneskeskulpturer, studietegninger og glæden ved at skabe disse næsten perfekte spejlinger af mennesket. Filmen er klart mest interessant i de øjeblikke, hvor vi ser kunstneren arbejde.

At arbejde efter model giver Hans Pauli spontanitet i skabelsesmomentet, som han udtrykker det, og det gør det spændende at se ham bygge lag på lag af ler på sin 3 meter høje kvindeskulptur. Høre hans betragtninger over, hvad det er, han skaber: En skulptur, der har modelleret sig selv. Sådan vil han have det endelige resultat, omend det lyder lidt mærkeligt, som han selv i det samme bemærker. Nej, slet ikke, tænker man. Slet ikke!

Måske kan ingen lave det perfekte, sådan som filmens titel hævder, men for nærværende anmelder at betragte kommer Hans Paulis udtryksfulde skulpturer af mennesker ganske tæt på. Sådan et par stykker ville være en fryd at have stående i sin stue eller på anden vis være omgivet af. Hvad Hans Pauli gør, er at undlade at lave sine skulpturer færdige, for så vil de jo bare være kedelige. Ved at lade dem være ufærdige, men have ramt kernen, som han siger, vil beskueren selv tilføje det færdige udtryk, og først herved bliver en skulptur perfekt. Det er jo næsten en ren kunstfilosofi Hans Pauli der indvier os i.

Den tre meter høje kvindeskulptur forskånes som andre af Hans Paulis værker ikke for i sin endelige form at komme op og svæve frit i luften på udstillingen på Charlottenborg. Vil i se hvordan Hans Pauli får sin tre meter høje kvinde i luften, så må i se filmen, for her røbes intet.

Således årets første Nordatlantiske Biodag. Katrin Ottarsdóttir præsenterede selv filmen, og drøftede efter visningen sammen med hovedperson Hans Pauli Olsen filmen med publikum.

Katrin vender i øvrigt stærkt tilbage i løbet af Biodagene, nemlig den 21. februar med sin færøske road movie Bye bye blue bird. Også der vil hun være til stede for at introducere sin film samt efterfølgende at drøfte den med publikum.

Læs i øvrigt on-z’s interview med instruktøren Katrin Ottarsdóttir, der snarest bliver bragt her på siden. Det indeholder ud over interviewet en bemærkning om nærværende anmelders møde med hovedperson, kunstneren Hans Pauli Olsen, der til den, for særligt indbudte, lukkede forpremiere på Ingen kan lave det perfekte mødte særdeles spændt op med sin smukke og ligeså spændte hustru. De havde nemlig endnu ikke set filmen. Så der var lidt nerver på i kunstnersjælene.

Titel: Ingen kan skabe det perfekte
Original Titel: Eingin kann gera tao perfekta
Premieredato: 30. januar 2008
Instruktør: Katrin Ottarsdóttir
Skuespillere:
Spilletid: 80 min.
Selskab: Blue Bird Film, 2008
Genre: Dokumentar
Link: http://www.bluebirdfilm.dk
Hans Pauli med skulpturer
Hans Pauli med skulpturer
Skøn skulptur
Skøn skulptur
Hans Pauli selv i tænksomt øjeblik
Hans Pauli selv i tænksomt øjeblik


banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...