Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

For Evigt
For Evigt billede

Hammarskjöld
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Arthur og Minimoyserne.

7. marts 2007 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar

Arthur og Minimoyserne. billede

Ingen Luc Besson film uden filmkomponisten Eric Serra. Således heller ikke børnefilmen om Arthur og hans møde med de små Minimoysere.

Luc Besson er nok kendt af de fleste filminteresserede som Franskmanden der har givet os film som Subway, Le grand bleu, Nikita, Leon, Det femte element, Jeanne D´arc og senest Angel A. Men udover at være instruktør og producent er Luc Besson også en ivrig børnebogsforfatter, og nu er hans eventyr om Arthur og Minimoyserne kommet i biograferne som computeranimeret børnefilm.
Det er rendyrket fantasy for børn og barnlige sjæle.

Luc Besson har altid været god til at skabe flotte billeder og storslåede scener. Men al denne storhed har aldrig været noget, hvis det ikke havde været for hans hofkomponist Eric Serra, der stort set har lavet musik til alle de film som Luc Besson har instrueret. Man kan sige at Eric Serra er for Luc Besson hvad John Williams er for Steven Spielberg. I historien om Minimoyserne sætter Eric Serra igen stemningen i vejret med hans altid nærværende og iørefaldende musik.

Eric Serra har også lavet musik til James Bond filmen Golden Eye, og til så forskellige film som genindspilningen af Rollerball og den seje pige western Bandidas. Desuden har Eric Serra, når han vel og mærke ikke komponere filmmusik, sit eget band hvor han både synger og laver musikken.

Soundtracket til Minimoyser eventyret er en fin blanding af pophits og Eric Serras eventyr musik. Poppen er repræsenteret ved så forskellige kunstnere som Elijah, Snoop Dog og den smukke sangerinde Jewel, der i øvrigt levere et meget smukt nummer i form af hendes Quest for love. Når disse 3 numre er overståede (man kan også bare vælge at springe dem over og gå direkte til essens af Soundtracket) begynder eventyret først rigtigt. For track 4 – 42 er den instrumentale del hvor London Symphonic Orchestra & The Metro Voices udlever Eric Serras visioner på bedste vis. Det er stort, smukt og medrivende.

Trackliste:

Quest for Love – Jewel.
Go Girl - Snoop Dog.
It's a Beautiful Day – Elijah.

The Minimoys Overture.
Nice Town.
Arthur and the Aqueduct.
The Phonecall and the Waxcake.
The Phonecall and the Waxcake.
Davidoo and the Watertank.
Small as a Tooth.
Stolen Kiss.
Grandpa's Mission.
The Cloth Ladder.
Bogo Matassalai.
Try To Be Convincing.
Third Ring for the Soul.
The Land of the Minimoys.
Central Gate.
The Blueberry Catapult.
Lovebirds.
Feeding Time.
The Sword of Power.
Arthur the Hero.
Patchimole.
Cosmonut.
Nutboat and Laces.
Ballad for Granny.
In Bed With Selenia.
Red Poppy Night.
Dragonfly Eggs.
Evil Straws.
Koolo.
Malthazar.
No Kiss But Tradition.
Show Time in Necropolis.
Timeballs.
Solid Gate.
Eternally Grateful.
A Beautiful Sunday.
Destruction of the Seides.
A Bowl of Rubies.
Greed and Loneliness.
The Minimoys Finale.

Eric Serra ligger smukt ud med The Minimoyse ouverture. Her bliver der varslet let og luftigt eventyr og man fornemmer næsten alfestøvet og magien drysse ned over en imens man ligger hovedet tilbage og begynder sin rejse til Minimoysernes land.

Alle instrumentale numre på soundtracket kører over i hinanden, så det sagtens kan høres som et langt nummer, præcis som når man ser filmen. Så man kan nemt læne sig tilbage og nyde musikken og slumre lidt undervejs imens man nyder de smukke kompositioner. Man vil sikkert blive vækket lidt undervejs, for Eric Serra er ikke bange for at bruge dystre toner, trommer og hurtige violiner og ildevarslende kor, når Luc Bessons historie kræver det. Men selv de mere dystre passager på Soundtracket er melodisk udført. Nr. 13: Bogo Matassalai og nr. 30: Evil Straws er ret uhyggelige og truende, og her får man faktisk en lille smule Serra som man kender han fra de tidlige Luc Besson produktioner. Ligeledes er der fart over feltet i nummeret The Blueberry Catapult, Lovebirds og Feeding Time, hvor hele det store orkester giver den alt hvad strenge og slagtøj kan tåle. Man fornemmer her virkelig hvordan det store symfoniorkester arbejder sammen om at skabe en musikalsk totaloplevelse.

Alt i alt har Eric Serra igen skabt et soundtrack der er en nydelse hele vejen igennem. Han har på ny skabt en lyd der tryller stemninger frem, og man behøves bestemt ikke at have set filmen for at få noget ud af soundtracket til Arthur og Minimoyserne.

Soundtracket er venligst udlånt af Warnermusic.

Titel: Arthur og Minimoyserne.
Original Titel: Arthur et les Minimoys.
Premieredato: 5. februar 2007
Genre: Adventure
banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...