Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

One Life
One Life billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Because I Said So

11. maj 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar

Because I Said So billede

En mor hvis kærlighed til sin voksne datter ikke kender grænser, og prøver at finde hende den perfekte match, uden datterens medvirkende.

Daphne Wilder (Diane Keaton) er moren oppe i årene, der selv lever singles livets ensomme stunder, men har sat al sin styrke og kærlighed ind på den yngste datter af tre, Milly (Mandy Moore) for at give hende kærligheden for livet. Milly har det lidt svært overfor mænd, da hun hurtig bliver genert, og griner som en hyæne, er klodset, selvom udseende bestemt er med hende. Hendes voksende catering firma, har krævet en del af hendes opmærksomhed, og har lagt selve kærligheden lidt på is
Men nu med morens ”hjælp”, hvor hun sætter en kontakt annonce i avisen, og ud af en længere audition, skal vælge den rigtige. Valget falder helt naturlige på den noble og meget præsentable arkitekt Jason (Tom Everett Scott), der vil pynte i enhver svigermors sofa. Men en frisindet guitarist på selve stedet, Johnny (Gabriel Macht), har set hele optrinnet, alle bejlerne, og vil også gerne sætte sig selv på listen. Han tager et af Millys visitkort, som moren har liggende, uden Daphne kan nå at gribe ind.
Nu skal mødet sættes i system, og ganske rigtig lykkes det Jason at gøre kur på Milly. Men samtidig dukker Johnny op på hendes arbejde, og hun falder også for ham.
Situationen kommer hurtig moren for øre, og hun prøver at bearbejde Milly til at vælge side, der hvor Jason står.
Hun har sit eget hyr med at holde forholdene separate, og er i en stor følelsesmæssig konflikt, da hun finder begge mænd charmerende.
Værre og bedre bliver det ikke da Johnny opdager at hun ser Jason, heller ikke at moren Daphne pludselig falder pladask for Johnnys far, Joe (Stephen Collins).

Ideen til ”Because I Said So” opstod, så absurd som under et rutinetjek hos tandlægen. Manuskriptforfatteren overhørte en samtale med en mor der var i gang med at arrangere dates for sin datter, uden at hun vidste derom. Og moren var stolt af sit initiativ.
En romantisk, men særdeles tam affære, og ligeså forudsigelig som en forprogrammeret robot. Instruktøren Michael Lehmann, der nok er mest kendt for ”Hudson Hawk, Mestertyven”, har fået et temmelig kedeligt manuskript i hænderne, replikkerne er ikke særlige morsomme, Mandy Moore spiller pusse nusse sødt som fortvivlende og lettere desperat ungmø, hvilket passer fint til genren. Diane Keton er set meget bedre, hendes neuroser giver nærmest neurotisk kløe. Det er ungkarlene Gabriel Macht (Johnny) og Stephen Collins (Joe, faren), der giver filmen lidt rygvind, med deres uindpakket charme og frisk fyrhed. Men der er da også gode memomenter i spillet/sødsuppen, hvor romantikken falder ind, skruer filmen sig helt op til de tre stjerner.

Titel: Because I Said So
Original Titel: Because I Said So
Premieredato: 11. maj 2007
Instruktør: Michael Lehmann
Skuespillere: Diane Keaton, Mandy Moore, Gabriel Macht, Tom Everett Scott, Lauren Graham, Piper Perabo, Stephen Collins, Ty Panitz
Spilletid: 102 min.
Selskab: Gold Circle Films/2007
Genre: Romantik
Link: http://www.becauseisaidsomovie.com/


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...