Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Fabelmans
The Fabelmans billede

John Wick: Chapt...
Den, Der Lever S...
Livsvidner - Gud...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Bleeding Heart

16. juni 2016 af Daniel Hartvig Nielsen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Bleeding Heart billede

Søster-kærlighed bliver til feministisk klagesang

Yoga-instruktøren May (Jessica Biel) har styr på livet og karrieren. Hun har opsporet sin biologiske søster Shiva (Zosia Mamet), der vises sig at være prostitueret – og mødet bliver skelsættende for May.

Diana Bell har både instrueret og skrevet ’Bleeding Heart’, der er et kraftigt feministisk statement – hvilket farver filmen i stor grad.

Det hele virker anstrengt og forceret. Der bliver smurt tyk på i beskrivelsen af de to hovedkarakterers udvikling fra undertrykte kvinder til handlekraftige individer, mens filmens mænd enten er nogle vatpikke eller voldelige. Tag nu eksempelvis Shivas kæreste, hendes voldelig pimp Cody (Joe Anderson), der er total unuanceret skildret.

Den undervurderede Jessica Biel gør sidst bedste i rollen som May, men kan ikke slippe ud af den prætentiøse skygge som Bells manuskript kaster med en dialog, der er tung og kluntet. ’Girl’-skuespillerinden Zosia Mamet er også ude på dybt vand som den naive og undertrykte Shiva, der mangler substans – men i højere grad bliver et symbol på kampen mod prostitution. En kvinde, der er blevet nedbrudt af mænd til ikke at føle hun er mere værd - men nedgøres af sin omverden.

Bells opsang til sine søstre går både ud til dem, der er undertrykt af det materiale liv og karrieren, slå dig løs – og til dem, som er undertrykt af systemet (læs: mændene), som må sælge dem selv.

Som thriller mangler ’Bleeding Heart’ også nerve, den bruger simpelthen alt for lang tid på (lomme)filosofiske buskaber om selvrealisering og eksistensen til at skabe den fornødne spænding. Det er som om det navlepillende psykologiske drama er blevet tilføjet et thriller-element for ikke at være ende helt i grøften.

’Bleeding Heart’ er en gennemsigtig thriller, hvor det er svært at se igennem dens tykke feministiske (næsten mændehadske) budskab som instruktør Diana Bell taktløst plører ud over det hele.

DVD'en har ingen ekstramateriale

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Mis. Label.

Titel: Bleeding Heart
Original Titel: Bleeding Heart
Premieredato: 7. april 2016
Instruktør: Diane Bell
Skuespillere: Jessica Biel, Joe Anderson, Zosia Mamet, Lacey Alessandra, Mauricio Gomez Amoretti, Nandini Bapat, Exie Booker, Michelle Brew
Spilletid: 80 min.
Selskab: Noble Entertainment, Mis.label, 2016
Genre: Drama , Thriller

banner
Overskrift Højre Block
John Wick: Chapt...
The Fabelmans
Revir
Vi er Rusland, C...
Boston Strangler...
A Journey and th...
Dreaming Arizona...
The Last Of Us (...
The Inspection
Knock at the CabinKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...