Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

Demon Slayer: To...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Breeder

21. oktober 2020 af Patrick S. Sørensen

2 stjerner Skriv en kommentar

Breeder billede

Breeder er noget svineri, og den er stolt af det. Breeder er en af disse film, der bevidst prøver at overskride dine grænser, og som i bedste Saw-stil, gør en dyd ud af at vise dig hvordan pigtråd, klipsemaskiner og sporer kan bruges på diverse groteske måder. Chokeffekten er stor, men hvad med alt det andet?Manuskriptoplæsning i stemningsfyldt belysning.
I Breeder møder vi Mia, som via sin kærestes involvering i et skummelt firma der bruger kvinder til biohacking-eksperimenter i jagten på evig ungdom, kommer grueligt galt afsted når hun på jagt efter sandheden selv bliver indfanget i uhumske, underjordiske faciliteter som forsøgskanin. Nu går den vilde udbryderjagt i gang, og et blodigt hævntogt bliver sat i værks, på alle dem der har gjort hende ondt.

Lad os starte med det positive; Breeder er en fantastisk stemningsfyldt film. Musikken og billederne fungerer periodevist rigtig godt, og når de en sjælden gang imellem falder sammen i en scene hvor belysningen, skuespillet og replikkerne også fungerer, er der garanti for hårrejsning. Lysarbejdet er generelt meget velfungerende under hele filmen, og er i den grad med til at skabe en dunkel stemning. På trods af en del skuespil man ville kunne kalde for ”manuskriptoplæsning”, så er der flere der bemærker sig positivt. Sara Hjort Ditlevsen er fin i en hovedrolle hun giver meget af sig selv i, men også Morten Holst og Eeva Putro er værd at bide fast i. De gør det ultimativt bedste med hvad de har fået.
Selve historien er stor i Breeder, og næsten for stor til en dansk film. Dette vil jeg dog gerne give anerkendelse for, for det er noget man sjældent ser i danske film. At springe rammerne på den måde og gøre det hele lidt for meget, det er fedt! Men iihh! hvor ville jeg dog ønske at vi ikke vidste alt på forhånd. Mere mystik havde klædt denne historie gevaldigt.

En overflod af velkendte gysertricks.
Trods nogle positive punkter, er Breeder ikke en god film. En overvægt af negative punkter er nemlig med til at tippe den her film helt over. Der er tidligere blevet nævnt ”manuskriptoplæsning”, og ja, nogle gange er skuespillet bare ikke der hvor det skal være. Selve manuskriptet fejler også på flere punkter med tung eksposition, og det bliver i særdeleshed for meget når karakterer forklarer noget om andre karakterer vi som publikum godt havde fanget for længe siden. Det der med at udforske historien mellem linjerne, det er noget den her film gør bogstaveligt.
Velkendte gysertricks er der overflod af i Breeder, og det bliver også for meget. Det er på godt gammel dansk: cheesy. Og når filmen giver sig i kast med dramatikken, bliver det hele meget hurtigt meget kvalmende. I det hele taget må man komme til den erkendelse, at Breeder er en velfungerende body horror film, men fejler stort på alt andet. Det er en one trick pony, opskriften på en fremtidig kultfilm. Tankerne ledes hen på Flænset fra 2000, som prøvede lidt a la det samme.Hvis du er til blod, bræk, urin, døde babyer og lemlæstede kroppe, så er Breeder helt klart et kig værd. Hvis du leder efter en gyser der kan mere end det, så led videre. Puha, nu skal jeg have et bad…

Titel: Breeder
Original Titel: Breeder
Premieredato: 21. oktober 2020
Instruktør: Jens Dahl
Skuespillere: Sara Hjort Ditlevsen, Anders Heinrichsen, Morten Holst, Signe Egholm Olsen, Jens Andersen, Eeva Putro
Spilletid: 107 min.
Selskab: LevelK
Genre: Drama , Gyser
Link: https://www.kino.dk/film/b/br/breeder


banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...