Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Charlatan

18. november 2021 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Charlatan billede

Underlige planter og kærlighed udfolder sig i Agnieszka Hollands seneste drama ”Charlatan” baseret på en sand historie.

Homøpati er muligvis ikke det de fleste af os vil vænne sig til. Dog var det netop dette, at Jan Mikolášek gjorde i 1900-tallet, hvor han helbredte mange mennesker med helende planter. En historie, der burde være for god til at være sand.

Jan Mikolášek (Ivan Trojan) ser tusindvis af patienter hver dag. Efter hans succes fortsætter, kommer han i søgelyset på kommunisterne, som har overtaget magten efter 2.verdenskrig. De beskylder ham for at have forgiftet to kommunister. Her starter en retssag, hvor både Mikolášek og hans mangeårige assistent, František Palko ( Juraj Loj) må finde ud af, hvor meget til vil ofre for sig selv og ikke mindst deres troskab til hinanden.

Selvom filmen muligvis hedder Charlatan og burde være en historie om en svindler, så er man ikke i tvivl om, hvem man holder med – nemlig Mikolášek. Hans evner til at opklare sygdomme udfra folks urin er nærmest helt utroligt. Derfor tager filmen et klart synspunkt i en tid midt i Tjekkiets forstyrrede historik, hvor magthaverne altid var ude med riven, hvis folket ikke var med dem.

Ivan Trojan spiller rollen som Mikolášek med stilhed og tålmodighed, hvilket også er realistisk med karakteren. Og hvis dette ikke skulle være nok spiller hans rigtige søn, Josef Trojan, den yngre udgave af Mikolášek, og viser hvordan, han fortsat kæmper med fortidens traumer. Flashbacksekvenserne giver et dybere indblik i Mikolášeks svære liv, og hvordan han fandt planterne som hans eneste håb.

Kærlighedsforholdet imellem Mikolášek og Palko virker meget forvirrende i starten, hvorpå attraktionen ikke er klar. Dog ser man tydeligvis deres udvikling, og hvordan de står midt i både ægteskab og den forbudte kærlighed, og de to ender med at have en fantastisk kemi, hvor man sidder og hepper på deres forhold.

”Charlatan” er en fin film om en mands hårde valg i livet. Man er ikke et sekund i tvivl om Mikolášeks talent i en uretfærdighed verden. Ivan Trojan er et fund i rollen som den berømte healer, men også Juraj Loj sørger for et godt modspil imellem de to personligheder. Filmen er muligvis lidt for lang i forhold til dens simple retssagsdrama, da vi allerede hurtigt finder ud af, hvordan kommunisterne anvender magtmisbrug, og vi ikke er i tvivl om, hvor sympatien ligger.

Titel: Charlatan
Original Titel: Charlatan
Premieredato: 18. november 2021
Instruktør: Agnieszka Holland
Skuespillere: Ivan Trojan, Josef Trojan, Juraj Loj, Jaroslava Pokorná
Spilletid: 118 min.
Selskab: Marlene Film Production, Another World Entertainment, 2020
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...