Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Cirkeline og Verdens Mindste Superhelt

10. december 2004 af Henrik Østergaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Cirkeline og Verdens Mindste Superhelt billede

Mester Hastrup præsenterer os igen for et farverigt og charmerende figurgalleri af såvel kendte som nye musevenner i herlig fabel, der vækker både glæde og omtanke. På trods af lidt misvisende titel.

Efter 36 år på bagen er Danmarks måske mest elskede tegnefilms helt, Cirkeline, taget på ferie. Endnu engang blændes der op for en pallet af kære gamle kendinge, som de frække Frederik, Ingolf og Viktor, punkermusen Sidse og gnavne og storpruttende Bedstefar såvel som nye stjerner i form af en standhaftig musepige ved navn Özlem, der, som taget ud af disse Girl Power tider, ikke vil finde sig i noget som helst!

Den vanligt omhyggeligt fortalte historie er denne gang, at Cirkeline som sagt er taget på ferie til Tyrkiet med sin tegner. Men vennerne Ingolf, Frederik og Viktor er til stor ærgrelse ikke kommet med. De sniger sig derfor ombord på bedstefars skib, der også skal sydpå, for at komme ned og besøge hende. På skibet møder de en anden blind passager - den barske og frygtløse mus Ali, der er draget ud i verden for at gøre sin lykke, og drømmer om at komme hjem igen til sin .
Vores venner lader sig lokke med på den nye mus’ spændende eventyr, og beslutter at hjælpe ham med at skaffe ost på skibet. Men bedstefar bliver rasende, da han ikke vil have børn med ombord, og katten, kokken og kaptajnen er bestemt heller ikke museelskere. Så vennerne må grueligt mange prøvelser igennem for at nå helskindede igennem den farefulde færd.
Det viser sig imidlertid også, at Ali bærer på en stor hemmelighed. Musene opdager nemlig, at Ali hedder Özlem og i virkeligheden er en pige, der har klædt sig ud som en dreng, fordi drenge har det sjovere end piger der, hvor hun kommer fra. Özlem er i virkeligheden stukket af hjemmefra i protest mod sine tarvelige brødre, der altid driller og bestemmer det hele. Men Özlem savner sin bedstemor, og familien i Tyrkiet savner i hvert fald også Özlem – navnlig Bedste der har et nært forhold til Özlem. Heldigvis har Cirkeline set Özlem stikke af og hjælper nu familien med at lede efter hende.

Under sit uimodståeligt morsomme og søde ydre gives der en lærerig og kærlig kommentar til både udlændinge- og kønsrolledebatten herhjemme i en handling også de allermindste kan følge med i. Og med veteraner som Jesper Klein og Bodil Udsen i topform og ikke mindst de trods alt stadig traditionelt dominerende barnestemmer frembringes en sød og kærlig livsglæde på lydsporet, der passer perfekt til projektet.

Dog må man sige, at med Cirkelines umiskendelige fraværende tilstedeværelse i filmen (er kun med i ganske få scener), burde den med rette have heddet ”Özlem – Verdens Mindste Superhelt”. Men ok, hvis det kan hjælpe på billetsalget til en film i en trængt dansk animationsbranche. Ikke desto mindre venter der med Cirkelines fjerde sparsomme optræden på det store lærred en skøn filmoplevelse for både børn og voksne – især børn.

Titel: Cirkeline og Verdens Mindste Superhelt
Original Titel: Cirkeline og Verdens Mindste Superhelt
Premieredato: 10. december 2004
Instruktør: Jannik Hastrup
Skuespillere: Jesper Klein, Tillie Bech, Anna Gregorius, Alberte Malling Skronski, Kristoffer Schmidt, Marion Vilstrup, Bjarke Andersen, Ole Thestrup, Bodil Udsen, Kaya Brüel
Spilletid: 80 min.
Selskab: Dansk Tegnefilm 2, SF Film, 2004.
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.cirkeline.dk


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...