Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Knives Out - Var...
Knives Out - Var Det Mord? billede

Kollision
Kød & Blod


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Delivery Man

2. januar 2014 af Rasmus Legene

3 stjerner Skriv en kommentar

Delivery Man billede

Vince Vaughn med 533 biologiske børn.

Jeg forventede at grine mere af Delivery Man. Mit indtryk fra trailere og reklamekampagnen var, at dette ville være en fjollet komedie med Vince Vaughn. Og filmen var da sjov til tider, men den var langt fra fjollet. Delivery Man handler om David (Vince Vaughn), der i sin ungdom har doneret sæd og nu står i situationen, at sædbanken har brugt hans sæd så lystigt, at han nu har 533 biologiske børn. En flok af disse børn er nu interesseret i, at vide hvem deres far er, og derfor køres der en retsag om det. David vælger så, i sin marginalt uforståelige visdom, at opsøge et udvalg af disse børn for, at se hvad hans gener har genereret.

Dette er efter min mening filmens lyseste side. Det bliver til en slags kavalkade over alle de mulige fremtider en persons børn kan få. Der er en gademusiker, en spirende skuespiller og en basketball spiller. De virker alle som successer på deres egne præmisser og børn, David kan være stolt af. Men David bliver også introduceret til en datter med et narko misbrug og en søn der er lammet i hele kroppen. Det viser forskelligheden i hvad dine gener, og fremtid, potentielt kan bringe. Diversiteten bliver desværre hurtigt glemt. Det er kun omkring halvdelen af hans børn, der er en del af retsagen, men vi ignorere fuldstændigt, hvad den anden halvdel mener om sagen. Vi oplever også store grupper af børnene, der alle opfører sig utroligt ens. Når de så alle gør ting, som jeg personligt ikke ville gøre, er det svært ikke at føle, at man generaliserer for meget.

Desværre bliver filmen til en lidt dum og ligegyldig retsag herefter, og hvis nogen var i tvivl, bliver David til et bedre menneske af at opdage sine børn. Det hele er lidt forudsigeligt, og virker lidt som en kampagne for, hvor fantastisk det er at have børn, selv 533 af slagsen.

Alt i alt var filmen en forudsigelig komedie med et par øjeblikkes indsigt i hvor forskelligt menneskers skæbner kan være. Jeg savner lidt mere pondus i denne indsigt, og måske noget indsigt i hvor uoverskueligt et antal børn, det egentligt er. (hvis man skal se dem en af gangen, tager der over halvandet år at se dem en om dagen...)

Men filmen var mere ligegyldig end dårlig, og jeg grinede da et par gange. Er muligt den virker bedre på folk med børn, eller folk der overvejer børn, men for mig sagde den ikke nok om emnet.

Titel: Delivery Man
Original Titel: Delivery Man
Premieredato: 2. januar 2014
Instruktør: Ken Scott
Skuespillere: Vince Vaughn, Chris Pratt, Cobie Smulders
Spilletid: 103 min.
Selskab: Dreamworks, Dreamworks, 2014
Genre: Drama , Humor
Link: http://www.dreamworksstudios.com/films/delivery-man
Vince Vaughn og Chris Pratt
Vince Vaughn og Chris Pratt
Vince Vaughn med en lille flok af hans børn
Vince Vaughn med en lille flok af hans børn


banner
Overskrift Højre Block
Black And Blue
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at Dannemora
Samurai Marathon
Aren’t You Happy?
Snatchers
Roma
Last Christmas
Western StarsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...