Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
The World Of Han...
Ny Film Om Afdel...
Marvel-Amok: 22 ...
Cinema Made In I...
Interview Med Da...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Happy Death Day 2 U
Happy Death Day 2 U billede

White Boy Rick
Sådan Træner Du ...
Mødregruppen


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Den Sommer

4. september 2018 af Sandra Virginia Bereza

2 stjerner Skriv en kommentar

Den Sommer billede

Montauk, East Hampton, New York, 2016. Peter Beard diskuterer sit arbejde som fotograf, kunstner og diarist, inden han minder os om sit forsøg på at lave en dokumentarfilm om sommeren 1972 med sin ven Lee Radziwill (yngre søster af Jacqueline Kennedy Onassis) med fokus på deres barndom og East Hamptons 20. århundredes historie.

Dette er en film om en film, der aldrig blev lavet, og om en anden film, der blev lavet, i stedet.

Godt ind i filmen møder vi Edith Ewing Bouvier Beale og Edith Bouvier Beale. De berygtede Little Edie og Big Edie, som er det ubestridelige emne af 'That Summer', men sammenhængen i denne film gør en rundtosset, det er næsten skræmmende at møde disse 2 kvinder en mor og hendes datter som ikke har været uden for sit hus i 25 år, låst fast i hjemmets rod langt væk fra omverdenen som kun ønsker at de 2 kvinder og deres fantastiske hus, Grey Gardens, der ligger i en tilgroet have med udsigt til havet i East Hamptons, bliver jævnet med jorden, rigmandskolonien på Long Island uden for New York.

Filmen afslører optagelser som havde været tabt i årtier (45 år) skudt af Andy Warhol, Peter Beard og søsteren til Jackie Onassis, Lee Radziwill.

Det er dejligt nok at møde Andy Warhol og den magi de tilsammen havde disse mennesker den gang i 70erne hvor alting handlede om det bedste fotografi, peace love and harmoni.

I mange år havde mor og datter boet helt alene i det enorme hus, der med tiden var blevet til et slumagtigt eventyrland fuld af katte, vaskebjørne, gamle møbler, og sække af skidt og skrald. Da vi møder dem har de ikke haft besøg i 5 år.

Her levede det aparte par en eneboertilværelse næret af drømme om en fjern fortid, hvor de tilhørte den amerikanske overklasse, og mødet med dem viser og chokerer et sted mødet med 2 mennesker som lader til at leve lykkeligt men samtidigt er gået i stå i udviklingen og ikke ville acceptere virkeligheden.

Det er en underlig film, et forsøg på at lave en dokumentar men sammenhæng har den ikke.

Göran Hugo Olssons samler fint op, hvor Mayslesbrødrenes dokumentarfilmmesterværk ’Grey Gardens’ slap – eller rettere fortæller, hvad der gik forud for den bittersøde historie om en excentrisk mor og datter, som engang var en del af Amerikas økonomiske og åndelige aristokrati. Jeg fik helt ondt af disse 2 excentriske kvinder men samtidig forelskede jeg mig også i dem.

Men Jeg ved virkelig ikke hvad dette tilføjer til historien om Big Edie og Little Edie of Gray Gardens, filmen fra de smukke folk fra 1970'erne er ikke interessant. Jeg holdte håbet oppe på noget indblik, en eller anden grund til at revidere Grey Gardens, men denne film har det bare ikke.

Jeg faldt over denne her anden artikel (engelsk) om filmen som også indeholder et interview med selve instruktøren Göran Hugo Olsson som giver et lille indblik i visionen.

https://www.eninarothe.com/movies/2018/5/6/that-summer-goran-hugo-olsson

Titel: Den Sommer
Original Titel: That Summer
Premieredato: 5. september 2018
Instruktør: Göran Hugo Olsson
Skuespillere: Peter Beard, Lee Radziwill, Edith Bouvier Beale, Edith 'Little Edie' Bouvier Beale
Spilletid: 80 min.
Selskab:
Genre: Dokumentar , Familie
Link: https://www.youtube.com/watch?v=5i6qITpFFmg
banner
Overskrift Højre Block
YAO
Child's Play
Løvernes Konge
My Name is Lenny
Midsommar
Mid90s
I Krig
Billionaire Boys...
Smagen af Toscana
Kæledyrenes hemm...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...