Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Marvel-Amok: 22 ...
Cinema Made In I...
Interview Med Da...
Oscar 2019
Natalias Synlige...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hunter Killer
Hunter Killer billede

Mary Poppins Ven...
Kvinde På Krigss...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Family

9. november 2001 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Family billede

En dokumtarfilm om at opsøge sin far, der forsvandt efter et par års ægteskab, tilbage til sine arabiske rødder i Yemen. Sami vælger at opsøge sin far, hvilket ikke er smertefrit.

Sami Saif bor sammen med sin kæreste i en store boligblok i Brøndby. Varmedissen er ved at brede sig, og Sami står overfor at skulle kontakte sin far, et brændende ønske han har gået med i lang tid. Men Ohie må hele tiden holde motivationen oppe for Sami, frygten for endnu engang at blive afvist lurer måske et eller andet sted. De tager sammen ind til folkeregistret, der lidt utroligt er istand til at skaffe oplysninger, om hvor faderen bor, og at finde telefonnumre. Nu er det hele ligesom lagt ud foran Sami, hvilket gør at det nu står og hviler på ham selv, og det press synes at tynge. Modet kommer dog tilbage, og en dag ringer han til Yemen. Han får først fat et lufthavnsselskab, idet faderen var pilot. De henviser ham til faderen. Det viser sig at være Samis farbror. Sami udgiver sig for at være en kollega til faderen. Han får nu et nyt nummer, hvor faderen bor. Dennegang får han fat i en fætter, der efter lidt tid gennemskuer Sami, og hans historie. Fætteren er klar over at det er Sami. Men pludselig af en eller anden mærkelig årsag kender han ikke noget til Sami eller hans fader, hvilket virker absurd. Det er som om at Samis fader står vedsiden af fæteren og giver ham instrukser. Samtalen afbrydes. Sami er helt nede, ved ikke sine levende råd. Han ringer da til farbroen igen, og fortæller at han gerne vil komme ned for at besøge dem. Det bliver farbroren tydeligt meget glad for.
Sami og Phie gør sig klar til at pakke. Det hele virker uoverskueligt, måske også at hele filmen går i vasken.
Ankomst til Yemen. De bliver afhentet i lufthavnen af endnu en fætter, der ligesom prøver at spørge Sami ud og få en forklaring. Det viser sig at Sami´s storebror Thomas er død, har begået selvmord, og at moren er alkoholiker. Men Sami vil kun opsøge sin fader af nysgerrighed, han hverken hader ham eller elsker ham, siger han. Fætteren kører Sami & Phie ud til en af Samis brødre, Walid Khalil. Han er parykbærer og en særdeles populær yemistisk popsanger. De falder utroligt hurtigt i hak, og bliver følelsesladet overfor hinanden. Her synes Sami at genfinde en del af sig selv og alt det der er blevet tabt undervejs.

En smuk fortalt dokumentarfilm, det tager filmiske scener i brug, sådan til tider virker som en spillefilm. Den har dog en noget svag start, og fanger først fra telefonsamtalerne til Yemen, derefter går det flydende, og ægtheden specielt i Khalil adfærd, giver filmen et smukt perspektiv. Kan varmt anbefales.

Titel: Family
Original Titel: Family
Premieredato: 9. november 2001
Instruktør: Sami Saif, Phie Ambo
Skuespillere: Sami Saif, Phie Ambo, Walid Khalil
Spilletid: 90 min.
Selskab: United International Pictures/2001
Genre: Dokumentar
Link: http://www.family.dk
Sami sidder med en ven og diskuterer forløbet.
Sami sidder med en ven og diskuterer forløbet.
Sami genforenet med sin arabiske rødder.
Sami genforenet med sin arabiske rødder.
Sami spejder stadig efter faderen, der synes at være  en bestandig skygge.
Sami spejder stadig efter faderen, der synes at være en bestandig skygge.


banner
Overskrift Højre Block
Bumblebee (4K Ul...
Det Vilde Pæretræ
En Spions Bekend...
Five Feet Apart
Villy og Monster...
The White Crow
John Wick 3:Para...
Ternet Ninja
Miss Bala
UglyDollsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...