Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Family Guy - Sæson 13

3. juni 2015 af Nikolaj Sonqvist

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Family Guy - Sæson 13 billede

Stadig momentvis genial!

Family Guy deler som altid vandene hos størstedelen af voksen-tegnefilms-publikummet. Nogen elsker seriens platte, grove og lang-ude humor, netop fordi den går lang over grænsen både politisk og etisk, men også i forhold til seriens metalag, som strækker grænserne for seer-venlighed. Med sidstnævnte mener jeg specifikt seriens momentane øjeblikke, hvor en vittighed fortsætter sit virke lang tid efter publikum har forstået den og fordøjet den. For derefter at strække den lige en tand længere endnu! Det er uden tvivl med til at skræmme en stor del af publikum væk, men hvis man kan se det sjove i netop disse episoder, er man den rette til at elske Family Guy. Og jeg tilhører dem!

Family Guy kører på sin 13 sæson i USA. For at undgå forvirring er sæson 13 her på DVD i virkeligheden den amerikanske sæson 11 (udgivet fra 30-09-2012 til 19-05-2013). Der er som ofte visse uoverensstemmelser mellem DVD-udgivelser og de reelle seriers udsendelser i forhold til hvilke sæsoner hører til hvad. På de nordiske DVD-udgaver er det gået galt fra begyndelsen, hvor første DVD-udgivelse indeholdte både sæson 1 og halvdelen af sæson 2.

Seriens skaber Seth MacFarlane fungerer ikke længere som forfatteren af serien, men som producer og kreativ konsulent til hvert afsnit, samt selvfølgelig fortsat med til at lægge stemmer til blandt andet Peter Griffin, Stewie Griffin, Brian Griffin, Glenn Quagmire og mange andre. Humoren er dog stadig intakt og serien fortsætter stadig med vanvittige sjove indfald og grove metakommentarer til kendte og populærkulturen.

I Season 13 støder vi for eksempel på episoden The Giggity Wife, hvor Quagmire ved et ’uheld’ har giftet sig med en prostitueret. Den eneste udvej for at blive skilt igen, er ved at Quagmire overtaler Peter til at sex med hinanden foran den prostitueret, så Quagmire kan bevise overfor hende, at han er homoseksuel og de derfor ikke længere kan forblive gift.

I 12 and a Half Angry Men, som er en parodi på Sidney Lumets 12 Angry Men (1957), spiller Brian Henry Fondas jurymedlem 8, der kaster tvivl over Mayor West åbenlyse mordanklage. I afsnittet er Peter et konstant irritationsmoment, der afbryder dens flow med unødvendige kommentarer og ligegyldige indfald.

Roads to Vegas-episoden er endnu et Stewie-Brian eventyr, hvor de ved et uheld uvidende kommer til at klone sig selv. Både Stewie og Brian, samt de klonede Stewie og Brian, tager til Las Vegas og de to par får to vidt forskellige oplevelser.

Family Guy er fortsat stærkt underholdende i sin egen skabelon. Der er selvfølgelig tegn på metaltræthed ind imellem, når humoren bliver for unuanceret og plat, men de vejes op af de opløftende øjeblikke med sort, uetisk eller politisk ukorrekt humor.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount

Titel: Family Guy - Sæson 13
Original Titel: Family Guy - Season 11
Premieredato: 7. maj 2015
Instruktør: Diverse
Skuespillere: Seth MacFarlane, Alex Borstein, Seth Green, Mila Kunis
Spilletid: 466 min.
Selskab: Fox-Paramount, 2015
Genre: Humor , Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.fox.com/family-guy


banner
Overskrift Højre Block
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...
Sygeplejersken (...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...