Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Marvel-Amok: 22 ...
Cinema Made In I...
Interview Med Da...
Oscar 2019
Natalias Synlige...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Rocketman
Rocketman billede

Creed Ii
Mary Poppins Ven...
Hunter Killer
Kvinde På Krigss...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Før Vinterkulden

30. oktober 2014 af Søren Peter Knudsen

3 stjerner Skriv en kommentar

Før Vinterkulden billede

Perfekte mennesker med uperfekte skæbner i uperfekt film.

Vi har set det før. Succesfulde og velansete mennesker, som på overfladen lever det perfekte liv, men skjuler den grimme sandhed under facaden. I det franske ægteskabsdrama Før Vinterkulden er den grimme sandhed bare ikke grim nok til at være interessant.

Neurokirurgen Paul (Daniel Auteuil) opsøges tilfældigt af den unge Lou (Leila Bekhti), som påstår, at være blevet opereret af ham som barn. En usandsynlig sjælerelation opstår, og Pauls ellers så kontrollerede livsførelse begynder at glide fra ham. Det går hårdt ud over hans kone Lucie (Kristin Scott Thomas), som ikke får indblik i Pauls følelser, før de begge lider hårdt under alle de ting, som ikke bliver sagt.

”Du er pisseirriterende”
Netop det usagte er på en og samme tid filmens pointe og akilleshæl. Det er utvivlsomt interessant at tematisere ægteskabet, efter det udsættes for mange års indgroethed og manglende kommunikation. Men karaktererne er ligeså ude af stand til at kommunikere det til seeren, som til hinanden. Skuespillet er upåklageligt, men manuskriptet undviger konfrontationen og konflikten, hver gang den lurer. Der ligger givet vis en menneskelig sandhed i den tavse undvigelse, men man når at kede sig gevaldigt imens. Først ved Paul og Lucies eneste konfrontation, i filmens sidste halvdel, udtrykker Paul hvordan han har det med Lucie (og samtidig hvordan vi har det med Paul): ”Du er pisseirriterende!”

Alt det usagte mellem karaktererne bliver til gengæld råbt og skreget via det insisterende melankolske mol-klaver på lydsiden, og de lige lovligt bredt penslede metaforer. Ja tak, vi har forstået at den have som Lucie passer og plejer, og får åh-så mange roser for, repræsenterer det liv, som ikke er ligeså lyserødt og velduftende, som det tager sig ud.

Sig dog noget!
Som seer efterlades man med en længsel efter et mere potent og kraftfyldt manuskript. I er franskmænd! Råb dog noget og gestikuler med et glas vin i hånden. Med lidt mere schwung på ærligheden og bitterheden kunne Før Vinterkulden have været et mere interessant drama. Men det når den desværre ikke at blive, før der er iskoldt i biografen.

Titel: Før Vinterkulden
Original Titel: Avant l'hiver
Premieredato: 30. oktober 2014
Instruktør: Philippe Claudel
Skuespillere: Daniel Auteuil, Kristin Scott Thomas, Leila Bekhti, Richard Berry
Spilletid: 103 min.
Selskab: Les Films du 24, 2013
Genre: Drama
banner
Overskrift Højre Block
Kvinde på krigss...
Amundsen
Aladdin
Bumblebee (4K Ul...
Det Vilde Pæretræ
En Spions Bekend...
Five Feet Apart
Villy og Monster...
The White Crow
John Wick 3:Para...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...