Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

One Life
One Life billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Foxcatcher

15. januar 2015 af Line Gren

5 stjerner Skriv en kommentar

Foxcatcher billede

Spiddende drama baseret på autentiske hændelser om brydning på eliteniveau og de menneskelige tab, som ligger bag sportsfacaden for at opnå stjernestatus

Foxcatcher handler om alt andet end brydning. Filmen bygger på virkelige hændelser om brødene Schultz, som opnåede stjernestatus inden for brydning. Bag elitesporten som er filmens set-up, handler den om menneskets psyke i en konkurrenceverden gennemsyret af mantraet ’you are a winner’ – intet andet dur.

Vindermentaliteten hos begge brødre kommer for alvor på prøve, da John du Pont (Steve Carell) fra du Pont dynastiet, én af verdens rigeste familier, først headhunter lille broderen Mark Schultz (Channing Tatum) til du Pont ejendommen og den splinternye træningshal.

John køber Mark til at komme og træne med det ene formål at vinde OL i Seoul 1988. John stiller et hus/hjem til rådighed, træningsfaciliteter og oplevelser Mark aldrig havde drømt om. Mark er ikke nok for John, som også går efter stor broderen Dave Schultz (Mark Ruffalo), som på daværende tidspunkt var én af verdens bedste brydere og træner. I første omgang lykkes det ikke for John at lokke Dave til sin ejendom for en stor sum penge for, som Mark siger: ”Dave is not for sale”.

I skyggen af moderen og broderen
Mark konsumerer råt for usødet Johns værdisæt og forestillinger om at tjene USA og forestillinger om sig selv og verden. Han adlyder ordrer fra John. John ønsker, at Mark kalder ham for coach, mentor, father og Johns eget og nye slogan er ’John the eagle’. John ønsker inderligt at være forbillede for de unge brydere. At de ser op til ham og at han er den eneste, som kan lede dem på rette vej mod målet om at vinde alle kampe.

John og Mark har én ting til fælles, som hviler som en tung skygge over dem begge, og som de slås med hver dag og ikke vil acceptere. De er begge underdanige over for deres nærmeste familiemedlemmer. John er inderste inde som et lille barn, som higer efter sin moders accept og stolthed. Hun er hans evige modspiller i alt hans gøren og laden. For eksempel er brydning i hendes optik en plebejer sport ’a law sport’ modsat sin egen lidenskab for heste. Mark har altid stået i skyggen af sin stor broderen Dave, som både er hans bror, faderfigur, mentor og træner og som han har udviklet et afhængighedsforhold til.

Johns moder Jean du Pont (Vanessa Redgrave) er matriarken og hun bestemmer, hvilke medaljer og æresbeviser, der skal stå i ejendommens glasmontre. Dave er alfahannen, selvom om Mark er fysisk og har flere muskler end stor broderen.

Foxcatcher kan tolkes som en moderne version af Faust. John køber mennesker og de to brødre til at mime det, han ønsker at høre om sig selv, men deres sjæl og oprigtige venskab kan ikke købes for Johns multi-milliardær pengepung. Den eneste sande ven, som har fulgt John siden barndommen er ’ensomheden’. Afsavnet efter en rigtig ven æder tydeligvis John op indefra og giver sig udslag i hans psykopatiske, neurotiske tendenser.

Skuespilpræsentationerne er i særklasse og det ’usagte’/det som ikke bliver sagt i filmen virker helt ud til fingerspidserne. Særligt Vanessa Redgraves mimik og gestik får det ’usagte’ frem.

Titel: Foxcatcher
Original Titel: Foxcatcher
Premieredato: 15. januar 2015
Instruktør: Bennett Miller
Skuespillere: Steve Carell, Channing Tatum, Mark Ruffalo, Sienna Miller, Vanessa Redgrave, Brett Rice, Guy Boyd
Spilletid: 134 min.
Selskab: United International Pictures 2015
Genre: Drama
Link: http://sonyclassics.com/foxcatcher/


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...