Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Playground
Playground billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

I Krig med Morfar

12. maj 2021 af Maria Bjerregaard

2 stjerner Skriv en kommentar

I Krig med Morfar billede

Fysisk mobning af både ældre mænd og børn er jo sjovt – eller er det?

Om Robert De Niro har en midtvejskrise eller blot synes, han er selv ret sjov. Ja, det kan man jo spørge sig selv om i filmen ”I krig med morfar”, hvor der bliver indført en mærkelig og unødvendig krig imellem en morfar og barnebarn.

Ed ( Robert De Niro) er for nylig blevet enke og har svært ved at fungere optimalt. Derfor inviterer hans datter, Sally ( Uma Thurman) han til at bo hos hendes familie. Der er bare et problem. Sønnen Peter (Oakes Fegley) skal forlade sit værelse, så morfar kan flytte ind. Dette bliver åbenbart starten på en infantil og unødvendig krig mellem morfar og barnebarn, som ellers har et tæt bånd.

Man kan ikke rigtigt bebrejde skuespillerne i filmen. De er blevet givet et underligt plot med akavet dialog, hvilket betyder at nogle af scenerne er decideret pinlige og mærkelige at sidde igennem. Det giver på ingen måde mening, at en 12-årig vil føre krig imod et familiemedlem. Og endnu mere mærkeligt, at morfaren ikke er moden nok til at stoppe det. Filmen er åbenbart baseret på en børnebog af Robert Kimmel Smith, som forhåbentligt er mere børnevenlig end denne film.

Robert De Niro og resten af holdet har dog nogle sjove og fine momenter. Især en famøs dogdeball scene mellem børn og ældre er meget underholdende. Også selvom scenen muligvis blev filmet med et stunthold er den et af højdepunkterne.
Resten af filmen ved ikke helt, hvad den vil. Har den noget dybere på hjertet omkring sorg og familie, eller vil den blot være ”sjov”? Der er nogle af disse momenter, men de er propfyldt med sentimentale, manipulerende amerikanske tårer.

”I Krig med morfar” er et håbløst og forgæves forsøg på en familiekomedie. Robert De Niro er dog sådan en rutineret skuespiller, så vi kan tillade ham at have et skud fordi her og nu.

Titel: I Krig med Morfar
Original Titel: The War With Grandpa
Premieredato: 12. maj 2021
Instruktør: Tim Hill
Skuespillere: Robert De Niro, Uma Thurman, Rob Riggle, Oakes Fegley, Laura Marano, Cheech Marin, Jane Seymour, Christopher Walken
Spilletid: 94 min.
Selskab: Marro Films, Scanbox, 2020
Genre: Familie


banner
Overskrift Højre Block
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
Men
Esthers OrkesterKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...