Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2020
Oscars® Nomineri...
Bodilprisen 2020...
Årets Danske Fil...
Night Terrors Fi...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Ellevilde Ella
Ellevilde Ella billede

Portræt Af En Kv...
The Dead Don't Die
Klovn The Final


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Jimmy’s Hall

14. maj 2015 af Line Gren

4 stjerner Skriv en kommentar

Jimmy’s Hall billede

Endnu en gang er hjertet i Ken Loach’s seneste film om klassekampen i 1930’ernes Irland. Aktivisten Jimmy går mod staten, kirken og tror på menneskets frihed til at lære selv under de fattigste betingelser. En gammel hal med dans, musik og litteratur skaber røre hos byens magtelite

Jimmy’s hall er baseret på den virkelige historie om rebellen og aktivisten Jimmy Gralton. Den foregår i den irske by County Leitrim, hvor de virkelige hændelser fandt sted. Filmen begynder med en velkomst og glædesscene, hvor Jimmy (Barry Ward) er vendt hjem efter 10 år i USA, New York. Han udtrykker over for byens indbyggere, at han ønsker at leve et stille liv som landmand og bo hos sin gamle moder.

Det er selvfølgelig et spørgsmål om tid før hans brændende politiske engagement ikke kan holdes tilbage grundet de usle, fattige vilkår mange af byens indbyggere lever under. Hans kampgejst for retfærdighed og troen på et bedre liv for de fattige tager igen form som for 10 år siden. De unge mennesker i byen får ham overtalt til at genopbygge hallen, hvor alle kan danse, synge, tegne/male, læse bøger - dygtiggør sig.

Hallen er blot et hylster. Hjertet i filmens fortælling er konfrontationen mellem Jimmy og præsten Father Sheridan (Jim Norton). Begge kæmper for hver deres overbevisninger, men trods konflikten mellem dem, nærer de også stor respekt for hinanden. Fader Sheridan bliver nærmest besat af Jimmy, hans tankegang, de bøger han læser og det musik, Jimmy har medbragt fra New York. Præsten har ligeledes respekt for Jimmy’s mod og tro på, at klasseskel er kun af det onde.

Jimmy’s hall er en vigtig brik i Ken Loach’s række af film, som alle på én eller anden måde har fokus på klasseskel. Mærkatet for en Ken Loach film er, at de er gennemsyret af et politisk engagement. Dog er den rå realisme i Jimmy’s hall fraværende sammenlignet med film som bl.a. Kes (1969) og My name is Joe (1998).

Titel: Jimmy’s Hall
Original Titel: Jimmy’s Hall
Premieredato: 14. maj 2015
Instruktør: Ken Loach
Skuespillere: Barry Ward, Jim Norton, Francis Magee, Aileen Henry, Simone Kirby, Stella Mcgirl, Shane O’Brien, Mikel Murfi, Martin Lucey
Spilletid: 109 min.
Selskab: Øst for Paradis, 2015
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Crawl
Manifest - The C...
De særlige
Just Mercy
It Chapter Two
The Kominsky Met...
Angel Has Fallen
Gotham - Sæson 5
Jojo Rabbit
Amazing GraceKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...