Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Game Of Thrones ...
Galla Premiere P...
Den Ukendte Dans...
Jaime Rosales Ta...
The World Of Han...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

After
After billede

Ad Astra
Pokémin Detectiv...
Us


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Ledsaget Udgang

12. januar 2007 af Ellen Norvang

4 stjerner Skriv en kommentar

Ledsaget Udgang billede

Erik Clausen er tilbage i hovedrollen i sin egen ”Ledsaget Udgang”. En ægte Clausen-film fra Vesterbros ærke-københavner miljø.

Der er ingen tvivl om at vi har at gøre med en- som udtrykket nu engang hedder – ”ægte Clausen film”. Det indebærer romantisering af det mere rå storby-billede, i det her tilfælde Vesterbro, en rap københavner replik og skæve eksistenser fra arbejderklassen eller længere nede i det sociale hierarki. Og som Clausen selv siger er en ægte Clausen-film en film der blander humor med alvor.
Og det er netop det element der fungerer rigtig godt for Clausen og "Ledsaget Udgang".

John (Erik Clausen) sidder i fængsel. Hans mindre kløgtige søn skal giftes og John har derfor fået bevilliget en ledsaget udgang. Fængselsbetjenten der skal ledsage ham er den noget naive jyde, Bo.
John er ærke-københavner og vil snuse lidt til hans gamle kvarter, Vesterbro, før brylluppet. Hans umiddelbare plan er at stikke af med hans kæreste, massagepigen Lisbeth (Ditte Gråbøl), Fængselsbetjenten er dog ikke så nem at løbe om hjørner med som han umiddelbart virker til. Dagen udvikler sig vildt og begivenhedsrigt og ikke som John havde planlagt det.

Clausen-klichéerne hagler ned over filmen: Jyde vs. Københavner, det nedre lag af samfundet, det rå København og så selvfølgelig Clausen i hovedrollen og Kim Larsen på lydsporet.
Men det fungerer. Dialogen er morsom, handlingen uforudsigelig og skuespillet fremragende. Der er castet efter de helt rette karakter-portrætter og meningen er vel at holde af de udfra sete sørgelige eksistenser.
Historien har ikke meget på sig, så det er de finurlige dialoger, de unikke karakterer og de uventede episoder der redder filmen.
Erik Clausen vil gerne tale for ”de fattige” og hans hæderlige portrætter af folket giver en romantisk heltestatus. ”Ledsaget Udgang” er en underholdende film der let kan blive en lille, folkekær film i de danske biografer de næste ugers tid.

Titel: Ledsaget Udgang
Original Titel: Ledsaget Udgang
Premieredato: 12. januar 2007
Instruktør: Erik Clausen
Skuespillere: Erik Clausen, Jesper Asholt, Ditte Gråbøl
Spilletid: 90 min.
Selskab: Peter Ingeman, Clausen Film, 2006
Genre: Drama
Link: http://www.ledsagetudgang.dk


banner
Overskrift Højre Block
Pokémon Detectiv...
Late Night
Ready or Not
Good Boys
I Trygge Hænder
Letter from Masa...
The Last Gentleman
Hacker
Diego Maradona
It del 2KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...