Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Living Is Easy With Eyes Closed

6. februar 2015 af Adib Scott Schmidt

4 stjerner Skriv en kommentar

Living Is Easy With Eyes Closed billede

"Livet er både godt og trist"

”Livet er både godt og trist”, sådan siger engelsklæreren Antonio til Belen, en ung kvinde, som han har samlet op, mens han var på vej til et møde med John Lennon, ikke at Lennon selv havde alt mødet, men det er jo bare en bagatel, der skal overkommes.

For livet er lettere med lukkede for Antonio, og to plaffere som han samler op på sin vej. De flygter alle fra livets tristesse, som nærmest kvæler dem i konservative traditioner, hvor ingen må få lov til at være sige selv. Det er altså delvist en road-movie, om mennesker, der er på flugt fra virkeligheden, men filmen er alt for nuanceret til kun at beskæftige sig med denne måde at udforske sine karakterer på.

Vi har knapt nok vendt os til, at det kommer til at være en film, hvor rejsen er målet og ikke destinationen, forend de når frem til Almeria, hvor filmen altså skal optages. Derefter er det som om, at de begynder at slå rødder i den nærtliggende by, men det ændrer sig også hurtigt. Der er ikke nogen deciderede brud på konventioner, men der leges med vores forventninger, så man ikke altid lige kan aflure, hvordan tingene kommer til at gå.

Det er i disse konstante småbrud på ens forventninger, som jeg normalt ville finde irriterende, for der skal være en mening med galskaben, og en mening er der også. For gennem disse småjusteringer på konventionerne over klassiske plotpunkter, bliver vores karakterer til mennesker. Inden filmen er omme har de måske ikke ændret sig det store, men vi har lært dem bedre at kende, og accepteret deres små særheder, som gør dem autentiske.

Det tager lidt tid for filmen at komme i gang, men når først trioen af fortvivlede generationer er samlet, går filmen for alvor i gang, kører det hele bare der ud af. Der er en dejlig spansk charme over filmen, og de særegne portrætter, giver i hvert fald mig lyst til at tage med på rejsen igen.
Hvis man gerne vil se mere inden for denne genre, er der inkluderet udvalgte trailers på dvd’en.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Another World Entertainment.

Titel: Living Is Easy With Eyes Closed
Original Titel: Vivir es fácil con los ojos cerrados
Premieredato: 1. januar 2015
Instruktør: David Trueba
Skuespillere: Javie Cámara, Natalia de Molina, Francesc Colomer, Ramon Fontserè, Rogelio Fernández, Jorge Sanz, Ariadna Gil
Spilletid: 108 min.
Selskab: Canal España, Another World Entertainment , 2013
Genre: Drama , Humor




banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...