Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Farewell
The Farewell billede

Uden Mandat
Emma
A Beautiful Day ...
The Invisible Man


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Marshland

30. juli 2015 af Sofie Svane

4 stjerner Skriv en kommentar

Marshland billede

Stemningsfyldt gys der taler til sanserne.

I en lille landsby i Spaniens dybe syd, er en seriemorder løs. To teenagepiger forsvinder efter en fest, og to tilrejsende kriminalkommissærer fra Madrid, Juan og Pedro, kommer til landsbyen for at opklare sagen. De kommer på en stor opgave, for landsbyens beboere er lige så indelukkede, som det omkringliggende sumpområde er uigennemtrængeligt. Året er 1980 og Spanien er stadig præget af splittelse efter årene med Franco. Hemmelighederne er mange og intet er, som det ser ud på overfladen.

Marshland introduceres med smukke billeder af marsklandet set fra oven. Det er ledsaget af uhyggelig musik, blandet med enkelte toner fra et strenginstrument. Man fornemmer med det samme en mystisk og lidt dystert uhyggelig stemning fra et sted, der oser af fortielser.

I det hele taget er Marshland en film, hvor der er skruet op for sanserne. Lyde, lys og små fine bevægelser er fremhævet hele vejen, og detaljerne får lov at tale deres eget tydelige sprog. Der er gjort særlig brug af mangel på lys, og skæbnesvangre antydninger af skygger i landskabet, viser os sammen med lukkede døre, at der forgår ting i det skjulte.

Skuespillet er godt og de to kriminalkommissærers forskelligheder er en stor styrke for filmen. Juan (Javier Gutiérrez) er impulsiv og holder sig ikke tilbage fra at bruge både alkohol og vold til at lokke hemmeligheder frem i dagens lys. Pedro (Raúl Arévalo) er hans kontrast, og bryder sig ikke om de uortodokse metoder. Han foretrækker en mere korrekt fremgangsmåde, fri for tvang. De to kommissærer kommer aldrig tæt på hinanden eller udvikler et venskab, men deres forskelligheder tager dem fremad i arbejdet, og som modpoler tilfører de filmen en psykologisk dybde.

Det er et langsommeligt opklaringsarbejde de udfører på gammeldags facon, hvor de graver hemmeligheder frem gennem at følge spor og stille spørgsmål. Alle skjuler noget, men ikke alt er relevant for sagen. Det er på den måde en labyrint af spor de bevæger sig gennem i marsklandet, hvor den tunge regn ikke gør arbejdet nemmere.

Mystikken er til at tage og føle på Marshland, hvor billedet er mørkt og dystert. Det er en grum historie midt i den silende regn, hvor ingen røber noget frivilligt og alle dækker over noget af personlige årsager. Det er et thrillerlignede gys, hvor sanserne kommer på arbejde, og dysterheden taler til fantasien.

Titel: Marshland
Original Titel: La Isla Mínima
Premieredato: 30. juli 2015
Instruktør: Alberto Rodríguez
Skuespillere: Raúl Arévalo, Javier Gutiérrez, Antonio de la Torre, Nerea Barros, Jesús Castro, Salva Reina, Manolo Solo
Spilletid: 105 min.
Selskab:
Genre: Gyser , Thriller


banner
Overskrift Højre Block
Greenland
Vores mand i Ame...
Forført
The Gentlemen
The Jesus Rolls
Top Gun (UHD+Blu...
Sagen Collini
Luna og den magi...
Spioner på Missi...
UnhingedKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...