Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Streaming anmeldelse

My Name is Lenny

13. juli 2019 af Astrid Skov-Jakobsen

2 stjerner Skriv en kommentar

My Name is Lenny billede

Britisk bokse-soap kæmper med at finde den rette grimasse.

My Name is Lenny er den sande historie om gadebokseren Lenny McLean, som tæskede løs i Londons East End i 70’erne. Druk og vold fulgte Lenny gennem hele livet – fra stedfaderens voldelige udbrud til sit eget grusomme temperament.

Lenny er en mand, der kæmper på gaden, i pubben og i ringen, men, hvis vi skal tro filmen, så er det altid mindet om hans stedfar, the Guv’nor’, som han forsøger at banke i gulvet. Der går ikke mange minutter, før filmen på sentimental vis udpensler, hvilket traume der er årsag til alle Lennys livsbeslutninger. Billedet og portrættet bliver ikke mere nuanceret, som filmen skrider frem.

Gyselige grimasser

Josh Helman spiller hovedrollen som Lenny Mclean, som en parodi på en mand, der er blevet slået lidt for mange gange i hovedet. Helman skærer ansigter i ét væk. Hvert et sekund sidder kæben i en ny unaturlig position, mens han går på gaden som en selvtilfreds chimpanse med stive skridt og svingende arme, demonstrativt suspenderet 30 centimeter fra kroppen.

Dialogen skal fremhæve, hvor ”lokal” og ”autentisk” Lenny er i East End-nabolaget. Han er en ”god” gangster, der passer på de smukke kvinder og de ældre damer og skræmmer pushere væk fra området. Hele filmen bliver ét stort klichéfyldt portræt af livet i Londons arbejderklassemiljø i 70’erne.

Total stilforvirring

My Name is Lenny har svært ved at finde fodfæste som film. Melodrama eller socialrealisme? Komedie eller tragedie? Det er naturligvis tilladt at blande stil og genre lige så tosset man vil, men det kræver dygtighed og fingerfornemmelse. De dramatiske scener punkteres ofte af Helmans fjollede gummiansigt, mens vold vises som grusomt, blodigt og traumatiserende i den ene scene for at forvandle sig til tegneserievold værdig af Bøffen fra Olsen Banden i den næste.

Boksesporten har givet anledning til mange store filmoplevelser, men dette er desværre ikke en af dem.Filmen er venligst stillet til rådighed af Sandrew Metronome.

Titel: My Name is Lenny
Original Titel: My Name is Lenny
Premieredato: 20. maj 2019
Instruktør: Ron Scalpello
Skuespillere: Josh Helman, Michael Bisping, Chanel Cresswell, John Hurt, Nick Moran
Spilletid: 110 min.
Selskab: Salon Pictures, Sandrew Metronome, 2017
Genre: Drama
Streaming service:


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...