Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...
Robert-Nominerin...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Erna I Krig
Erna I Krig billede

Sommerdahl
Picture Of Lies
Livskloge Lisbet


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Niko 2 - De flyvende brødre

1. november 2012 af Nikolaj Sonqvist

3 stjerner Skriv en kommentar

Niko 2 - De flyvende brødre billede

Skilsmisserensdyr kaster tidlige filmgaver af sig til børnene i år.

Tidlig julefilm
Diverse dagligevarerforretninger er begyndt at pynte op til jul og har allerede julekonfekten på hylderne. Duften af de brændte mandler på Strøget er ved at brede sig, og julereklamerne kommer snigende på tv og i busstoppestederne. Og nu får julefilmene også premiere i start November!

Niko, det flyvende skilsmisserensdyr, elsker tiden sammen med sin far, Sprinter og de andre af rensdyrene i Kanekorpset, der dagligt øver de værst tænkelige krumspring med julemandens kane. Da Niko en dag kommer hjem til sin mor, fortæller hun ham, at hun har fået en kæreste, Lenni, og dermed også en halvbror, Jonni. Niko er ikke begejstret for sin nye “bror”, men da Jonni bliver kidnappet af en flok ørne og bortført til den vrede hvide ulv, glemmer Niko alt om familiesammenføring og tager kampen op for at redde Jonni.

Familieværdier på spidsen
Niko og de Flyvende Rensdyr (2008) handlede om en “dreng”, der skulle finde den far, han aldrig havde kendt og skulle lære, at den familie, som havde ham opfostret, havde ligeså stor betydning, som sin biologiske.

Nu vender Niko tilbage og har tilsyneladende glemt familiens vigtighed. Der er måske fordi, at den nye familie han får, ikke er en, han selv har valgt. I hvert fald er Niko stor modstander at moderens nye gakkede kæreste og hans nye klodsede lillebror.

Og der skal da også en kidnapning til, før Niko begynder at forstå sine nye familieværdier og i mødet med den stærkt svagtseende gamle Tobias, lærer Niko, at ensomhed ikke nødvendigvis er noget som skal udleves fuldtid.

Børnehumor og voksentema
Niko 2 er overraskende god underholdning for børn. Den indeholder voksentemaer fortalt i børnehøjde, men undgår alt for mange moralistiske kommentarer. Selvom Niko selvfølgelig skal lære at forstå at værdsætte den moderne skilsmissefamilie, bliver hatten ikke trukket ned over ørerne på os med belærende ord.

Tiden flyver afsted, når Niko går på selvmods-redningsmission mod ørnelandet og den ulmske hvide ulv, der kun har hævn til overs for ham. Men desværre for den hvide ulv, er dens bevingede ørnelakajer en flok uduelige håndlangere. Julemandens Kanekorps derimod er snedalens heltedådige do-good’ers, men intet kan selvfølgelig hamle op med en “drengs” dumdristige heltegerninger for at redde sin families ære. Også selvom Niko nogle gange glemmer, at han kan flyve.

Niko 2 er den perfekte film til at få sine børn til at holde sig i ro 80 minutter, mens som forældre får du også valuta for pengene. Den slår i hvert diverse andre børnefilm, der ofte moraliserer og taler ned til både forældre og børn. Dermed ikke sagt at Niko 2 er den perfekte film! Dertil mangler den en plotmæssig overhaling og en gennemgang af karakterudvikling. Men hvad fa’en kan man også forvente af en børnefilm!

Titel: Niko 2 - De flyvende brødre
Original Titel: Niko 2 - Lentäjäveljekset
Premieredato: 1. november 2012
Instruktør: Kari Juusonen, Jørgen Lerdam
Skuespillere: Emil Boda Spallanzani, Nicolaj Kopernikus, Annette Heick, Jens Jacob Tychsen, Camilla Bendix, Niels Olsen, Kaya Brüel, Thomas Mørk, Henrik Koefoed
Spilletid: 76 min.
Selskab: A.Film, Anima Vitae, 2012
Genre: Familie , Humor , Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.nikomovie.com/front_dk.php


banner
Overskrift Højre Block
Thyland
Jægerne - Sæson ...
The Letter Room
Pray, Obey, Kill...
Resten af livet ...
The Twilight Zon...
Wonder Woman 198...
Q: Into the Stor...
News of the Worl...
Collective (HBO ...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...