Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Nodevenderen

9. februar 2007 af Maria Moni

3 stjerner Skriv en kommentar

Nodevenderen billede

Nodevenderen er et fransk hævndrama, som hælder over til thrillergenren. Desværre er filmen både uoriginal og alt for forudsigelig.

Hvem kender ikke følelsen af at være blevet uretfærdigt behandlet på den ene eller den anden måde? Det er lige nøjagtigt, hvad der sker for den unge Mélanie i filmen Nodevenderen. Men i modsætning til normale mennesker udvikler Mélanie en kynisk personlighed, som vil have hævn koste, hvad det vil. Dette er hovedplottet i Denis Dercourts nyeste film, og desværre er det ikke særlig originalt. Historien er set før i diverse (læs de værste) amerikanske udgaver. Nu er den velkendte formel gengivet på fransk, dog uden større succes.

Handlingen i Nodevenderen er ganske simpel. Efter at den unge talentfulde Mélanie (Déborah Francois) dumper til optagelsesprøven på konservatoriet, beslutter hun sig for at stoppe sin musikalske karriere. På trods af, at hun virker meget afklaret med sin situation, er det dog langt fra tilfældet. I løbet af sin ungdom styrer hun direkte imod et specifikt mål, nemlig at få hævn over Ariane Fouchécourt (Catherine Frot), som var den censor, som var skyld i at Mélanie mistede koncentrationen under sin optagelsesprøve.
Melanie tager en handelseksamen og får en praktikplads på det kontor, hvor Arianes mand arbejder. Langsomt, men sikkert rykker Mélanie tættere og tættere på familien Fouchécourt, og da familien står og mangler en barnepige slår Mélanie til.
Ariane Fouchécourt, som ikke kan genkende Mélanie, føler sig tiltrukket af den mystiske unge pige. Den ellers så strenge Ariane har efter en bilulykke fuldstændigt ændret personlighed. Hun er nu blevet skrøbelig og har brug for støtte. Ariane fascineres af Mélanies musiske talent og inden længe er Mélanie blevet Arianes personlige nodevender.

Nodevenderen er både instrueret og skrevet af Denis Dercourt, som ikke har været i stand til at få filmen til at fungere optimalt. Filmen tematiserer hævngerrighed, og Dercourt forsøger utallige gange at skabe en uhyggelig stemning á la Hollywood, dog uden den store succes. Personerne er både to-dimensionelle og overfladiske, hvilket efterlader seeren uden noget identifikationsobjekt. Man føler hverken med den uforurettede Mélanie eller med den nedbrudte Ariane, da de blot forbliver to figurere i en middelmådig film.

På trods af nogle udmærkede skuespilspræstationer, var Nodevenderen en film, som efterlod mig med blandede følelser. Jeg synes hverken, at den var rigtig god eller rigtig dårlig, den var der bare. Mødet med Nodevenderen var, efter min mening, en lidt tam oplevelse, som ikke havde den store effekt på mig. Arianes pludselig fascination og tiltrækning af den fremmed Mélanie virkede alt for konstrueret og urealistiske til, at jeg kunne blive opslugt af filmen.

Titel: Nodevenderen
Original Titel: La Tourneuse de pages
Premieredato: 9. februar 2007
Instruktør: Denis Dercourt
Skuespillere: Catherine Frot, Déborah Francois, Pascal Greggory, Xavier De Guillebon, Christine Citti, Clotilde Mollet, Jacques Bonnaffé, Antoine Martynciow, Julie Richalet, Martine Chevallier.
Spilletid: 85 min.
Selskab: Diaphana Films og Camera Film, 2006
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...
Sygeplejersken (...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...