Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Operation Argo

6. april 2013 af Nikolaj Sonqvist

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Operation Argo billede

”Argo fuck yourself”

Mission: Impossible
Under den iranske revolution i 1979 stormer en militant oprørsgruppe den amerikanske ambassade i Teheran og tager 52 amerikanere som gidsler. Seks amerikanere når at flygte og søge tilflugt hos en canadisk ambassadør i nærheden. Men det er sandsynligvis kun en stakkel frist inden tilflugtsstedet bliver afsløret, så CIA bliver indkaldt til at finde en løsning på at få dem ud af landet hurtigst muligt.

Ind træder CIA’s evakueringsekspert, Tony Mendez (Ben Affleck), der må ty til alternative tankegange for at missionen skal lykkes. Under falske identiteter, forklædt som et canadisk filmhold, skal de seks amerikanere snyde hele det iranske styre i højeste beredskab på udkig efter dem, og komme helskindet ud af landet.

Den umulige virkelighed
Det er en af virkelighedens utroligste historier, der nærmest bare lå og ventede på at blive filmatiseret. Baseret på virkelige hændelser ud fra den tidligere CIA operativ Tony Mendezs erindringsbog The Master of Disguise om begivenhederne, og Joshuah Berman's artikel The Great Escape, fortælles historien om en umulig mission, der ikke burde været lykkedes.

Argo vandt som bekendt tre af årets største Oscarstatuetter for henholdsvis bedste film, bedste manuskript og bedste klipning. De to sidstnævnte tildelinger er egentlig også meget sigende om filmen, idet det er der, hvor filmen fungerer allerbedst; på det stramme og vedfungerende manuskriptplan og i den medrivende og tempofyldte klipning.

Bonus er også Alan Arkin og John Goodman som det fantastisk makkerpar, der hjemme i det solrige Californien under Hollywoods idyl, omretter et produktionskonto til det fiktive filmprojekt, der aldrig vil se dagens lys i virkeligheden. En filmproduktion med ligeså meget tom luft i maven som mange af virkelighedens Hollywoodproduktioner!

Affleck effekten
Der er blevet sagt og skrevet meget om filmens instruktør Ben Affleck. Kendt af nogen som en pretty-boy uden skuespillertalent efter en række bragende fiaskoer (Daredevil (2003) og Gigli (2003)) efter hans ellers lovende start på karrieren med Good Will Hunting (1997). Men indenfor de sidste seks år har Affleck lavet et sublimt instruktør-hattrick med tre medrivende fortællinger: kriminalfilmen Gone Baby Gone (2007), kriminalthrilleren The Town (2010) og nu den autentiske Argo.

Operation: Argo har de politiske elementer mikset med et håndfast thrillerplot i virkelighedens rammer, samt en stille sarkastisk allegori over Hollywoodsystemet. Manuskriptet og klipningen er medrivende og åndeløst skruet sammen, at man sidder på kanten af sofaen og hverken tror sine egne ører eller øjne. Gjorde man det her i virkeligheden? Er det her hverdag i CIA? Lige meget hvad så er det endnu et eksempel på, at virkeligheden nogen gange overgår fantasien.

Blu-Ray indeholder både biografversionen og et 9 minutter længere extended cut.

Warner Home Video.

Titel: Operation Argo
Original Titel: Argo
Premieredato: 26. marts 2013
Instruktør: Ben Affleck
Skuespillere: Ben Affleck, Bryan Cranston, Alan Arkin, John Goodman, Victor Garber, Tate Donovan, Clea DuVall, Scoot McNairy, Rory Cochrane, Kerry Bishé, Kyle Chandler, Chris Messina, Zeljko Ivanek, Titus Welliver, Bob Gunton, Richard Kind, Philip Baker Hall
Spilletid: 120 min.
Selskab: Warner Bros, 2012
Genre: Action , Drama , Thriller
Link: http://argothemovie.warnerbros.com/
Goodman og Arkin planlægger fiktiv fiktionsfilm
Goodman og Arkin planlægger fiktiv fiktionsfilm
Manuskriptlæsning for begyndere
Manuskriptlæsning for begyndere
Affleck med panderynker
Affleck med panderynker


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...