Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fremad
Fremad billede

The Call Of The ...
Proxima
I Still Believe
Undtagelsen
The Outpost
Bølle På Eventyr
Spioner På Missi...
Birds Of Prey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Parade

28. marts 2007 af Michael Panduro

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Parade billede

Tatis svanesang hører ikke til hans bedste film, men er selvsagt stadig glimrende underholdning. Desværre leveret på en noget haltende DVD

Umiddelbart er ”Parade” ikke andet end en filmet cirkusforestilling, men vanen tro er den gamle Jacques Tatis sidste film bestemt et værk der har mere at byde på end det simple udgangspunkt lægger op til. Filmen, der er lavet til svensk TV i 1974, blev Tatis svanesang – en publikumsoplevelse og et selvportræt der peger tilbage på instruktøren og komikerens egne rødder og kunstneriske personlighed.

Egentlig handling skal man lede længe efter. I stedet er ”Parade” netop det – en parade, et cirkus, en oplevelse. Kameraet følger i dvælende, detaljerede totalbilleder publikum og optrædende både på og bag scenen, blander de to rum, lader folk blande sig og leger med seerens opfattelsesevne. For ganske som de fantastiske tryllekunstnere i filmen narrer publikum og hinanden, så narrer Tati sit publikum, eller snarere udfordrer dem til at bemærke de små finurligheder, absurditeter og detaljer i salen. Det er således måske ikke første gang man ser filmen at man vil opdage at halvdelen er publikum består af sort-hvide pap-figurer, at børnene på de første rækker veksler i alder eller at det repertoire af sketches som mesteren selv leverer er gentagelser, fortsættelser og referencer til egen fortid.

Som det er typisk for Tati er det situationerne, uafhængige af hinanden, og det overordnede scenarie der skaber fremdrift og rytme i filmen. Hovedpersoner, andre end Tati selv som komiker og spreichtalmeister, er der ingen af, kun optrin, scener, vittigheder og lydeffekter. ”Parade” er ikke Tatis bedste film – langt fra. Den har ikke ”Playtime”s ambitioner eller ”Mon Oncle”s visuelle opfindsomhed, men den har charmen, detaljerne, de sociale kommentarer og de vanvittige, visuelle gags som kun Tati kunne videreføre fra stumfilmen. Er man allerede entusiast, eller har man nyligt opdaget Tati, så er der ingen vej udenom mesterens forholdsvis sjældent sete, men bestemt tilfredsstillende farvel.

Billede- og lydsiden på DVDen vidner om at det ikke er AWE selv der står for restaureringen af deres udgivelser. Niveauet er divisioner under selskabets normale, høje standard og mildest talt meget skuffende. Vi har at gøre med en over 30 år gammel TV-film, så det er klart at vi er i grynet 4:3 og mono-land, men billedet er simpelthen uhyre grimt. Farveblødninger, skidt og møg får det hele til at ligne en meget slidt VHS-kopi med et lydspor der heldigvis ikke er synderlig betydningsfuldt for filmen. Ærgerligt at der ikke er lagt bare en smule mere arbejde her.

Bonusmaterialet er også beskedent med lidt trivia, trailers, biografier og en 4-siders booklet med et informativt Tati-portræt.

DVDen tekniske utilstrækkelighed til trods gør den beskedne pris og filmens historiske interesse alligevel ”Parade” til en rekommenderet investering.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Voices Music & Entertainment.

Titel: Parade
Original Titel: Parade
Premieredato: 27. februar 2007
Instruktør: Jacques Tati
Skuespillere: Jacques Tati
Spilletid: 85 min.
Selskab: Gray Film / Sveriges Radio, Another World Entertainment, 1974
Genre: Humor
banner
Overskrift Højre Block
Little Joe
The Outpost
Bølle på eventyr
Livets Bedste År
Star Wars: Episo...
War Of The World...
Bad Boys For Life
Undtagelsen
Maryam – den per...
Trolls på verden...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...