Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Shrek

7. september 2001 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar

Shrek billede

Shrek er en stor grøn trold, med lige så store mindreværds komplekser. En dag for han til opgave at hente en smuk prinsesse spærret inde i et tårn, bevogtet af en ildsprudende drage.

Vi er tilbage i de gode gamle animerede dage, hvor trolden Shrek, der bor ude i sumpen, lever isoleret, og kun for besøg, når der er udsat dusør på ham. En narcissistisk meter høj, grev Farquaad, der hersker i området, prøver med al magt at indfange alle eventyrskikkelser, som Shrek, men han er toenhalvgang større end de almindelige dusørjægere.
Grev Farquaad får en dag fingre i et eventyr spejl, der med et magisk ansigt giver ham de flotteste singlepiger i landet, så greven kan blive konge. Desværre er de ikke helt tilgængelige. Grev Farquaad falder for den yppige Prinsesse Fiona, der bevogtes af en hidsig rødhåret drage. Hans riddere begynder at træne til missionen.
Samtidig er der, ude i skoven, aflevering af fabeldyr og eventyrfigurer. Pinnochio bliver solgt, men et talende æsel lykkes at flygte fra vagterne, og støder lige ind i Shrek. Vagterne løber efter, men da de ser Shrek løber de væk igen. Æslet ser pludselig et nyt venskab, og løber efter Shrek, der slet ikke er interesseret. Men æsler er stædige, og dette her i særdeleshed. Shrek giver tilsidst efter, kun at æslet kan få lov til at sove der, udenfor. Men der er uro i skoven, det er nat, og pludselig er sumpen og huset fyldt med eventyr, de syv små dværge synger udenfor, den stygge ulv har lagt sig i Shrek seng, for at vente på rødhætten, det er over det hele. Shrek ved hvorfor, det er grevens klapjagt, som er årsagen. Trolden og æslet tager afsted med det samme mod Farquaads borg. Borgens gårdsplads er tom for mennesker, men længere inde bliver der en ridder turnering. Da Shrek og æslet dukker op, bliver de angrebet angrebet fra alle sider, men med et partrolde dask, står de foran grev Farquaad. Han ser overrasket ud, men ser pludselig mulighederne. Shrek vil have sin sump tilbage. Grev Farquaad vil have sin single prinsesse. De slår en handel af.
Og så drager Shrek med det meget talende æsel mod det fjerne slot, hvis tårn gemmer den smukke Fiona. Dette skulle blive uforglemmeligt for både Shrek og æslet.

En fantastisk godt skruet historie, der ikke bliver træt undervejs, men stadig har et humoristisk islæt fra start til slut. Animationen er sublim i sin tredimensionelhed, og figurerne er godt skruet sammen. De danske stemmer, er det specielt Jan Gintberg som æsel, der hurtigsnakkende går rent ind. Den altid interessante Søren Sætter-Lassen har sat lyd på grev Farquaads selvfiksering. Uden tvivl det bedste bud på en familiefilm, når det blæsende efterår trækker folk ind i biograferne.

Titel: Shrek
Original Titel: Shrek
Premieredato: 7. september 2001
Instruktør: Andrew Adamson, Vicky Jenson
Skuespillere: Shrek (Amin Jensen), Æsel (Jan Gintberg), Prinsesse Fiona (Mille Lehfeldt), Grev Farquaad (Søren Sætter-Lassen)
Spilletid: 91 min.
Selskab: Dreamworks Pictures/2001
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.shrek.com
Andre fabler blander sig i eventyret
Andre fabler blander sig i eventyret
Den regelrettede og selvglade grev Farquaad
Den regelrettede og selvglade grev Farquaad
Prinsesse Fiona og Shrek (skønheden og uhyret)
Prinsesse Fiona og Shrek (skønheden og uhyret)


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...