Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Star Trek Into Darkness

6. juni 2013 af Rasmus Legene

4 stjerner Skriv en kommentar

Star Trek Into Darkness billede

Kan efterfølgeren levere på potentialet fra 2009?

Da Star Trek-franchisen blev genoplivet i 2009 gav det et gevaldigt spark til både min og resten af verdens interesse. Derfor er det kun naturligt, at vi er nysgerrige efter at se, hvordan efterfølger bliver. Og den leverer også alt, hvad vi var blevet lovet. Mere action, mere med samme karakterer fra den forrige, og det hele ser stadig fænomenalt godt ud. Alligevel kan man ikke lade være med at synes, at det runger en lille smule hult.

Filmen handler denne gang om superagenten John Harrison, der af uvisse årsager har valgt at angribe Star Fleets hovedkvarter. Efter sit snigangreb er han så stukket af, hvilket giver Kirk, Spock og The Enterprise noget at tage ud i rummet efter. Men alt er ikke som det først ser ud til og naturligvis leverer plottet nogle overraskelser.

Desværre er overraskelserne få. Man kan forudse de forskellige plot-twists filmen har at byde på. Dette kan naturligvis være et resultat af, at jeg havde forberedt mig ved at se Star Trek II: The Wrath of Khan (1982) og der er ingen tvivl om, at den har leveret en stor del af inspirationen for filmen. Problemerne med plottets forudsigelighed har desværre også indflydelse på karaktererne, specielt at skurkene mangler noget for at være eminente. Benedict Cumberbatch er helt sikkert imponerende som superagenten John Harrison, men hans personlighed ender i ondskab for ondskabens skyld. Det tyder også lidt på, at vi kan bruge så meget energi på, at sige hvor klog og smart han er, når han så bliver narret så nemt til slut.

Men den ser fantastisk ud. Filmen har, nøjagtigt som sin forgænger, et kærlighedsforhold til lens-flares, en effekt, der får filmen til at funkle med liv og farver. Selv med en undertitel som Into Darkness er der stadig intet visuelt mørkt over filmen. Den er farverig og gør god brug af lys og farver til at levendegøre sit univers. Michael Giacchinos musik til filmen er også fantastisk. Den fanger både de episke øjeblikke fantastisk og understøtter de stille uden at virke dominerende.

Skuespillerne er generelt gode, og når ellers manuskriptet ikke er alt for klodset, er karaktererne de spiller rigtigt fine. The Enterprise er befolket af nogle farverige mennesker der alle gør det rigtigt godt som individer med gode øjeblikke. Alle karakterer med et navn får mindst et godt øjeblik som skuespilleren forstår, at få det maksimale ud af.

I sidste ende er det et brag af en action science-fiction film. Den er ikke helt så intelligent som man kunne ønske mig, men måske har det mere med forventninger at gøre end noget andet. Så længe man holder sine forventninger til underholdende, farverig actionfilm, så bliver man på ingen måde skuffet over denne biografoplevelse.

Titel: Star Trek Into Darkness
Original Titel: Star Trek Into Darkness
Premieredato: 6. juni 2013
Instruktør: J, J, Abrams
Skuespillere: Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Benedict Cumberbatch, Peter Weller, Simon Pegg, Karl Urban, Alice Eve, John Cho, Anton Yelchin, Bruce Greenwood
Spilletid: 132 min.
Selskab: Bad Robot Productions, Paramount Pictures, 2013
Genre: Action , Humor , Sci-Fi
Link: http://www.startrekmovie.com/
Zachary Quinto og Chris Pine
Zachary Quinto og Chris Pine
Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...